Forum Elitettan 2020/21

En vecka efter att elitettan 2020 färdigspelades startas här en ny diskussionsflik för serien. Diskussionen om Elitettan 2020 hittar du här. Det här är den fjärde Forum Elitettan-fliken här i bloggen. Tanken med den här fliken är att hjälpa varandra att hålla oss uppdaterade under silly season och försäsongen, och förhoppningsvis även få till en riktigt rolig debatt.

Elitettan 2021 kan bli den allra mest spännande upplagan av serien. Det lutar ju åt att hela tre lag kommer att gå upp i damallsvenskan, medan bara två åker ur.

106 tankar på “Forum Elitettan 2020/21

 1. Det är inte helt enkelt att hålla koll på silly season i alla elitettans klubbar. Kvaliteten på hemsidorna varierar ju enormt. Vissa klubbar kompenserar det genom att ha hyfsad info på sociala medier.

  En inte alltför vågad gissning är att Umeå IK kommer att vinna informationskampen på knockout. UIK har ju nämligen en hemsida av hög damallsvensk klass. UIK är även en av de klubbar som har ny tränare inför nästa säsong.

  Robert Bergström väljer att kliva av, och ersätts av ålänningen Samuel Fagerholm – guldtränare i Finland i år med Åland United.

  Även IFK Kalmar byter tränare. Deras nye tränare är norrman och heter Frank Berntzen.

  IFK Kalmar är för övrigt också en förening med bra hemsida. På den kan man läsa att klubben hittills under silly season har förlängt med Maja Träff Williams, Ofelia Medhammar, Mikaela Almgren och Nadine Atterlord.

  Både Umeå och Kalmar har spelare som borde vara intressanta för damallsvenska klubbar. Hos Umeå tänker jag i första hand på trion Eva Nyström, Sanna Kullberg och Therese Simonsson. Det är dock en trio som har kontrakt även över 2021, så kanske att UIK kan få behålla dem.

  I Kalmar har det ryktats om att till och med svenska mästarinnorna Göteborg FC visat intresse för amerikanska forwarden Tabby Tindell.

  Två andra klubbar med bra hemsidor är IK Uppsala Fotboll och Alingsås FC United. Alingsås har börjat lista kontraktsförlängningar. Bland de spelare som knutits upp för 2021 finns Moa Jarl, Felicia de Feo, Lisa ”Mini” Johansson och korsbandsskadade måltjuven Ina Österlind.

  Hos Uppsala har lagkapten Agnes Nyberg förlängt. I övrigt har nyheterna kring Uppsala hittills mest handlat om spelare som lämnar. Där märks landslagsmålvakten Emma Holmgren samt Cassandra Korhonen och Märta Säfström.

  När det gäller silly season för Umeå och Uppsala har jag lite extra bra koll på dem på den här sidan.

  Älvsjö AIK gjorde en förändring på tränarsidan i slutet av den nyss avslutade serien. Man avslutade med ett slags nödlösning. Den mer långsiktiga tränarlösningen för nästa år heter Fredrik Andersson och kommer senast från Kvarnsveden, där han varit sportchef.

  I övrigt kan man läsa om BP:s ledaruppställning för 2021 här.

  Hos nykomlingen Sundsvalls DFF skrivs en del texter på hemsidan av målvaktslegendaren och målvaktstränaren Elisabeth Leidinge. Hon har hittills kunnat berätta om nyförvärv i form av Ida Merchant som återvänder från Kovland samt Frida Olsson från Selånger. Dessutom har man förlängt med duon Emilie Dahlin och Maja Winsa.

  Fyll gärna på med mer sillynytt.

  • Läste nånstans (kan ha varit VK?) att Simonsson valt att nyttja sin möjlighet att avsluta kontraktet. Var nog en låst artikel.
   Återvänder hon till AIK? Eller blir det kanske Bajen? Synd om hon lämnar Umeå, tycker hon utvecklat sitt spel där. Dessutom så tror jag stenhårt på att Umeå den här gången bara är ner och vänder! 😋

   • Låter väl både rimligt att det fanns en sådan klausul i Simonssons kontrakt, och att hon i så fall valde att använda den.

    Utan att veta vilka spelare de får kvar är jag beredd att hålla med dig. UIK borde kunna vara väldigt starkt även nästa år. Och blir det tre lag som går upp har de verkligen en kanonchans att omgående återvända till damallsvenskan.

  • Även assisterande Tobias Barin fortsätter 2021, liksom spelarna Anna Larsson (mv), Linnea Strömberg och Ida Jacobson som är klara än så länge. Nora Rönnfors till AIK, Hannah Kohl flyttar (mv, klubb ej klar) och Emelie Börjesson tar en paus från fotbollen. Allt enl hemsidan jitex.se
   Sedan ryktas det om att det är flera förlängningar på gång.

 2. Det är legendarernas dag i elitettan. Först meddelade Mallbacken att Frida Broström är klar för en 19:e säsong i klubben. Makalöst. I Broströms fall räcker liksom inte ordet trotjänare till…

  Strax efter skickade Umeå ut ett pressmeddelande som sa att Lisa Dahlkvist förlänger med klubben även över nästa år. Förstås en väldigt viktig förlängning. Dalas rutin kan bli guld värd för UIK nästa år.

 3. Fantastiska Frida! Men ”bara” 19 säsonger i det gröna sköna laget? Känns som om det handlade om det dubbla antalet… Norrländsk power i värmländsk tappning! 🙂

  • Det blir intressant att se vad Umeå kan få ihop för trupp. Ännu så länge ligger man klart på minus med tappen av Briana Campos, Eva Nyström, Wilma Öhman och Therese Simonsson.

   Men det känns ändå troligt att UIK kommer att bli ganska klara favoriter i nästa års elitettan.

   För även andra möjliga topplag ligger ju ännu så länge på minus. Uppsala har tappat halva startelvan och Morön har blivit av med två riktigt viktiga kuggar i Carly Wickenheiser och Hayley Dowd.

 4. Nyförvärv i IFK Kalmar inför 2021. Jenny Stadin Sandviken. Ingrid Wixner Uppsala. Sara Björck Kvarnsveden.
  Påskrifter Klara 8 Dec. Klara Rybrink, Mikaela Almgren, Linnea Svensson, Nadine Atterlord, Maja Träff Williams, Fanny Nilsson Tabby Tindell, Ofelia Medhammar, Frida Johansson, Amanda Persson, Mimmi Asperot, Sofia Olsson, Lisa Wahlberg, Andrea Thorisson

  • Nu när det börjar sätta sig lite
   Vilka lag blir indragen i bottenstriden
   Är det någon eller några som vågar gissa redan nu

 5. Vågar sig någon på en tabellgissning redan nu? Kan givetvis se annorlunda ut efter en månad, men vore intressant att se lite gissningar.

  • Jag tycker alltid att det är väldigt svårt att tippa den här serien. Och det är självklart inte lättare nu, innan lagen är klara med sin silly season. Exempelvis är det ju omöjligt att kunna bedöma vilken kvalitet Morön kan komma upp i utan sina tre amerikanska nyckelspelare.

   Det är även väldigt svårt att bedöma slagstyrkan hos de tre nykomlingarna. Man känner ju att Norrköping bör kunna vara bra. Men hur bra?

   Sedan bör lagen i Stockholmsområdet gynnas av att regionen nu har tre klubbar i damallsvenskan. När de tre klubbarna värvar in toppspelare utifrån blir det duktiga spelare över som skulle kunna hamna i BP, Bollstanäs, Älvsjö eller kanske även i Uppsala.

   Jag tror ju ganska säkert att Umeå och Uppsala kommer att slåss i toppen, även om båda klubbarna tappar en del tunga namn från årets trupper. Kalmar kommer även att vara med där uppe. Men sedan är det svårt. Man vill gärna att trupperna skall sätta sig lite mer innan man kommer med mer precisa tips.

   • Enligt Skellefteå tidningen Norran så har Morön klart med Rebekah O´Brian som stannar ytterligare en säsong och en ersättare till Haley Dowd i form av Hildah Magaia, landslagsspelare från Sydafrika. Norran skriver även att målvakten Louise Högrell från Norska högstaligan ska vara klar.

 6. Hoppas nån elitettanklubb erbjuder Kajsa Kjellander kontrakt, hon behöver speltid och inte mestadels sitta på bänken som hon gjort i AIK. Hon är bättre än så!

 7. Lidköping tappar ett gäng spelare. Townsend, Heinulf, Grönlund, Axfeldt

  Mellouk kvar i UIK ( 2år)

  Tvillingarna Gunnarsson från BK 30 till Uppsala

  Uppsala tappar Nicole Modin

 8. Jitex jobbar på med lagbygget 2021 – även Olivia Strid, Fanny Linderoth och Matilda Nilsson förlänger. De första två nyförvärven har presenterats i Emma Lööv, -02 mv från Onsala BK som spelade i div 1 2020, samt Elina Lenir, -00 mf senast från Trelleborg (div 1) och tidigare i LB07 med några matcher i DA under 2019 samt inhopp i DA 2017-18. Dessutom förlängt med assisterande tränare Jenny Ulftröm samt ny assisterande Robert Sjökvist (i KDFF 2019). Allt från jitex.se

  • Såg att många var borttagna från bollstanäs
   Men inget var all spelare tagit vägen
   Är det någon som vet var alla tagit vägen

 9. Jitex har ytterligare signeringar klara – viktiga Ella Smith Ygfelt och Ella Reidy förlänger, samt ytterligare två nyförvärv i Alexandra Hellekant från Halmstad BK (div 1) samt Elin Palklint från Borgeby FK (div 1 o EE) men som spelat sista halvan av 2020 i GDFF (div 1). Åtta förlängningar och fyra nyförvärv så här långt.

   • Emma Thölin har förlängt med Jitex och Sofia Reidy (2004) är ny i truppen. Lillasyster till Ella som nyligen förlängt och spelade ordinarie mittback hela säsongen i GDFF i div 1 2020. Har även meriter från F04-landslaget.

    • Jitex-truppen fylls på – Sara Johansson (2000, fwd) nyförvärv från IFK Kalmar samt egna produkten Tindra Ivarsson-Lidström (2002, mf) är klara för spel 2021.

 10. IFK Norrköping har tidigare förlängt med tränarduon Anna Eriksson och Christin Lilja samt tagit in målvaktstränaren Emma Ahlstrand. Spelare som förlängt är Tilda Lundström, Lovisa Gustafsson, Ida Andersson, Filippa Karlberg, Grace Demir, Irma Cajlakovič, Selma Cajlakovič, Molly Wiklander, Ebba Sjögren och Clara Flenhagen, Idag presenterade man fem nyförvärv med erfarenhet från högre serier, nämligen Jennie Egeriis (IFK Kalmar), Irmeli Jonsson, Alva Lundin (båda Kvarnsveden), Cornelia Baldi Sundelius och Emelie Johansson (båda Åland Utd).
  https://ifknorrkoping.se/ifk-norrkoping-dam-presenterar-fem-nyforvarv/

  Det verkar som tur är att turbulensen i herrlaget och styrelsen (ännu?) inte smittat av sig till damlaget utan man kan följa sin målsättning att etablera sig i Elitettan för att om några år satsa vidare uppåt.

 11. Fanny Hjelm till Hammarby, Sanna Kullberg till Örebro. Umeå IK har nu tappat hela ryggraden från säsongen i allsvenskan. Målvakten, hela backlinjen, bästa mittfältaren och de bästa spelarna framåt. Tränarna har även dom lämnat, Tungt!

  Men känslan är ändå att Umeå IK är favoriter att vinna elitettan. Serien ser ut att sakna spets.

  Vad säger du Johan?

 12. Hur tror Ni det går i Elitettan 2021? Blir det Uppsala, Kalmar, Umeå o Jitex i toppen? Blir det Sundsvall och Lidköping i botten? Hur går det för Borgeby och IFK Norrköping?

  • BP vill nog blanda sig i toppstriden, såg stabila ut innan sista omgångarnas tapp i år. Kanske även Mallbacken kan blanda sig i toppen, växte i slutet av serien. Bollstanäs kan få det jobbigt när man läser länken ovan. Kalmar, Uppsala, Umeå tror jag dock är största favoriterna till seriesegern, åtminstone så här långt in i lagbyggena.

 13. Kommer Morön få frågan om att ta platsen efter Göteborg? finns det något lag i Elitettan som vill gå upp nu när man har siktet inställt på Elitettan?

  • Tror de flesta lagen vill upp i allsvenskan, finns inget egenvärde att spela i elitettan istället… Morön har byggt upp något bra, skulle bli väldigt förvånad om laget tackar nej.

 14. Om nu Kopparbergs Göteborg FC lämnar in de handlingar som gör att man formellt drar sig ur damallsvenskan ska alltså Morön BK erbjudas platsen i damallsvenskan. Och den vakanta platsen i elitettan bör erbjudas Notvikens IK DFF.

 15. Det börjar väl likna ett faktum att en person tagit beslutet. En person som varit för stark, enväldig tack vare sin starka ekonomiska position.
  Byt ut alla ”Vi” mot ”Jag” i intervjuer så börjar det mönstret bli tydligt.
  Även om det blir en twist, så behöver laget tro på satsningen. Vem gör det efter detta. Nu är det buffé för andra klubbar. Toppspelare utan övergångssumma!!! Tack för det.
  Tyvärr så har nog Bronsmans själviska beslut kantats av en Gubbe med för mycket makt. Gissar att man kan känna igen beteendet i hans företag?
  Men även om GFC blir kvar så började nog spelarflykten redan timmen efter beslutet. Det går fort att locka över spelare när ”själen” överger klubben (själen inte lika med Bronsman) snacka om mellandagsrea!!
  GFC hade varit ett så starkt varumärke att det överlevt ett uttåg av Bronsman och Kopparbergs pengar. Så han skulle lämnat över klubben och klubsjälen till någon annan att driva vidare. Detta var det sämsta av alla egoistiska gubb-beslut inom damfotbollen. Det toppar Sjöstrand och Nilsson på SvFF. Vem vet kanske Bronsman satsar på en karriär på Solnavägen 51 i Solna?!

 16. Kopparbergs Göteborg FC ser ut att räddas kvar av sponsorer. Var det ens pengar som var problemet?!

  Detta måste vara det mest amatörmässiga som hänt svensk elitfotboll. Frågan nu är ju, villa spelare och ledare vill vara kvar i en sådan förening? Håller klubben igång 1 år till, 2 år till?

 17. Alingsås dubbelvärvar från konkurrenten Lidköping. Ebba Handfast och Taylor Townsend är klara. Känn som AFC kan bli starka även denna säsongen.

  • 1. Umeå IK – Tappat stora delar av startelvan från 2020. Värvat intressant, tror att laget studsar tillbaka direkt till DA.
   2. Morön – Når laget samma nivå som 2021 går laget upp. Frågan är om de klarar ersätta förlusten av Dowd?
   3. BP – Blir bättre för varje år, går upp i år.
   4. Kalmar – Någonting är fel i klubben de senaste åren, tränare sparkas och nya misslyckanden varje år. Sitter problemet högre upp än tränaren?
   5. Alingsås – slåss om topp 3. Stabil grund och har värvat bra. Se upp!
   6. Jitex – slåss om topp 3. Bra nykomling förra året, orkade inte hela vägen. Förlängt med hela stommen och ett års mer erfarenhet. Se upp!
   7. Uppsala – Väldigt tung silly season för Uppsala. Värvningarna imponerar inte. Får det svårt att slåss i toppen.
   8. Mallbacken – stabila i mitten. Har kvar deras stomme, lyckas laget med 1-2 kvalitativa nyförvärv kan laget slåss högre upp i tabellen.
   9. Norrköping – stabil nykomling.Värvat bra och imponerade förra året i division ett de matcherna jag såg. Bra organisation runt laget.
   10. Bollstanäs – tappat nyckelspelare, värvat ganska intressanta spelare men får det svårt att bli bättre än 2021.
   11. Borgeby – klarar sig kvar.
   12. Lidköping – floppar.
   13. Älvsjö – Tror inte på deras satsning..
   14. SDFF – Får det tufft?

 18. Mitt tips:

  1, Uppsala
  2, Umeå
  3, Kalmar
  4, BP
  5, Jitex
  6, Morön
  7, Alingsås
  8, Mallbacken
  9, Älvsjö AIK
  10, IFK Norrköping
  11, Bollstanäs
  12, Borgeby
  13, Lidköping
  14, Sundsvall SDFF

   • 1, Umeå
    2, bp
    3, Kalmar
    4,uppsala
    5, Jitex
    6, Morön
    7, Alingsås
    8, Mallbacken
    9, Älvsjö AIK
    10, IFK Norrköping
    11, Borgeby
    12, Bollstanäs
    13, Lidköping
    14, Sundsvall SDFF
    Jag tror att serien slutar så här

 19. Fabbe, jag prenumererar ej på Alingsås Tidning, så jag kan inte läsa artikeln. Icke EU medborgare måste ha en lön på ca 14 000 per månad när dom spelar i en elitettan klubb. Hur löser AFC det, går något företag in och betalar?
  Bra att detta stramas upp, vissa år har ca 35 amerikanska tjejer spelat i elitettan, detta hindrar våra inhemska tjejer att få speltid.

  • Om jag förstod artikeln rätt, så får en icke-EU-spelare spela i Elitettan som amatör, om hon redan har ett uppehållstillstånd på minst ett år av andra orsaker än fotbollen. De har dessutom haft en dialog med SvFF om det här enligt artikeln. Det var dessutom denna vägen som var tanken hela tiden, så där har inget förändrats, och det är en process som kan ta flera månader. De säger också att de skulle varit tydligare med detta från början.

   Denna låg även med i artikeln:
   ”Spelare som inte är medborgare i EU- eller EES-stat eller Schweiz får, om inte annat följer av 3 kap. 8 §, medges speltillstånd som amatör. För att beviljas speltillstånd ska spelaren ge in ett av Migrationsverket utfärdat uppehållstillstånd. Spelare som vistas i landet med stöd av ett uppehållstillstånd för besök får dock inte beviljas speltillstånd.”

   • Tilläggas ska väl också att detta var en väldigt snabb summering, och för att förstå helheten så bör man nog läsa hela artikeln, och inte dra några slutsatser av sammanfattningen enbart.

 20. Spelprogrammet spikat, det är meningen att man ska dra igång den 17:e april och hålla på till den 13:e november. Får väl se om det funkar eller om Covid vill ha ett ord med i laget.

 21. I början av januari tippade jag att Morön skulle komma i mitten av tabellen, nu får jag nog justera det och gissar att dom blandar sig i toppstriden.
  De har ju värvat ett antal amerikanska och canadensiska spelare. Hoppas dom gör det just bara, så dom inte kommer hit på turistvisum…..
  Samtliga dessa spelare har agenter och dom har publicerat på instagram att dom har skrivit på proffskontrakt med Morön.

  • Turistvisum är inget alternativ, då får spelarna inte spela i EE.

   Vet inte hur bra de nya spelarna är men jag tror att laget blir att räkna med även i år.

   • Vad har Morön för ekonomi och sponsorer som kan ha råd med ett antal utlandsproffs?
    Varje spelare måste ju ha minst 14000kr/månad för att få spela?

    • Tror att uppbackningen är ganska stor i Skellefteå, staden är ju van att bedriva elitverksamhet på damsidan sedan väldigt många år tillbaka.

 22. Javisst finns det erfarenheter i Skellefteå, Sunnanå är ju ett klassiskt lag i damsammanhang och Skellefte-kraft var väl åtminstone förr en av storsponsorerna till just Sunnanå. Nu fick just Sunnanå en ”gratisplats” i EE förra säsongen, men två lag från Skellefteå i EE med 70-75000 i kommunen och 35000 i tätorten(?) var ju imponerande sett utifrån. Dessutom verkar ju både Morön o Sunnanå även ha ungdomsverksamhet (enl hemsidorna) även om man kanske hört mest om Sunnanås flicklag tidigare i ungdoms-SM o liknande. Så inget av dem verkar vara rena ”Elit-föreningar”.
  Men man blir ju lite nyfiken på historiken o relationerna mellan Morön o Sunnanå, att båda verkar ha elitambitioner samt att båda importerar rätt friskt från andra länder jämfört övriga lag i EE (erkänner att jag inte har statistik men det är min känsla). Av rent intresse – är det någon som kan ge en någorlunda objektiv (o kort) beskrivning av klubbarnas relation och ambition?
  Uppväxt på en mindre ort så vet man ju att det kan finnas viss rivalitet mellan lokala klubbar.

 23. Växjö Kalmar 5-0
  Kif öre linköp 1-4
  Mallbacken Lidköping 3-0
  Häcken Kdff 2-1
  Jitex-ÖIS P-lag 0-4

  Älvsjö Uppsala pågår, 0-1

 24. Såg att Alingsås slog Jitex med 5–1 i dag. De lagen möts för övrigt igen på fredag. Antar att det är fler lag i elitettan som har svårt att hitta motståndare för träningsmatcher nu när varken division I-klubbar eller pojklag får spela matcher.

 25. I början av januari tippade jag att Sundsvall skulle komma sist, jag får nog ändra det nu..De har spelat bra både mot Umeå och Bollstanäs.
  En av deras forwards gjorde 4 mål mot Bollstanäs. I en av hennes första matcher som forward, tidigare mittfältare. Lee Winroth heter hon.

 26. IFK Norrköping – Lidköpings FK slutade med hemmaseger 2-1 efter att LFK tagit ledningen i början av andra halvlek och IFK vänt i slutskedet. Sista målet gjordes av Fiona Eriksson, en av de två spelare från Eskilstuna Utd F19 som de hade vänligheten att låna ut eftersom matchtruppen var lite tunn idag.
  0–1 (51) Emilia Hjertberg, 1–1 (86) Lovisa Gustafsson (pass Alma Sjödahl), 2–1 (91) Fiona Eriksson. Matchrapport här: https://ifknorrkoping.se/sen-ifk-vandning-gav-arets-forsta-seger/

 27. I början av januari tippade jag här att Uppsala skulle vinna Elitettan, det tipset får jag ta tillbaka….På 5 matcher om man räknar med dagens, så har dom släppt in 16 mål och gjort 2….Förlorade bl.a mot BP med 4-0…

 28. Sluttabell?
  Umeå
  Kalmar
  Uppsala
  ———————
  BP
  Mallbacken
  Morön
  Alingsås
  Bollstanäs
  Jitex
  Borgeby
  Norrköping
  Älvsjö
  ——————
  Lidköping
  Sundsvall

  Mothugg?!

  • Umeå IK
   BP
   Morön
   —-‐————
   Mallbacken
   Jitex
   Kalmar
   Alingsås
   Uppsala
   Bollstanäs
   Norrköping
   Lidköping
   Borgeby
   —————
   Sundsvall
   Älvsjö

   • Umeå
    Bp
    Kalmar
    …………..
    Mallbacken
    Morön
    Jitex
    Allingsås
    Ik uppsala
    Lidköping
    Norrköping
    Borgeby…..
    Älvsjö…..
    Bollstanäs….
    Sundsvall….

    ….kommer att göra upp om vem som åker ur

    • Då ska vi se vad spåkulan säger 🙂

     Norrland kommer gå bra i år!
     Luften går ur Kalmars satsning
     Norrköping får inte längre låna in spelare från LFC och får det svårt
     Ume ser starka ut tungt anfall, årets lågoddsare. Allt annat en OBOS nästa säsong får ses som chockerande
     Uppsala med blir ett lag i mitten, får det svårt när det blir motgångar, vänder frustrationen inåt
     BP o Morön, ja kanske…eller Morjön ja…BP nja…Jitex kanske…
     SDFF årets positiva överraskning
     Borgeby kan överraska, finns mycket spelare i Skåne som skulle vara intresserade av att ta en plats i Elitettan för att få ett skyltfönster

     Umeå
     Bp
     Morön
     …………..
     Mallbacken
     Sundsvall
     Kalmar
     Jitex
     IK Uppsala
     ……………
     Norrköping…
     Borgeby…..
     Älvsjö…..
     Bollstanäs….
     Lidköping…
     Alingsås….

     ….Krigar i botten

 29. Inställt! Från IFK Norrköpings fejsbok: ”Morgondagens match mot Mallbackens IF är inställd pga. sjukdomar i bortalaget. IFK ersätter matchen med en internmatch”

 30. IFK Norrköping åkte till Tunavallen för att möta Eskilstuna Utd, ingen Tv eller ens rapporter på någon av klubbarnas sociala medier. Dock var det en snubbe som bor på 14:e våningen i ett av höghusen som rapporterade, och det var för min och andra IFK-ares del glada rapporter. Det blev nämligen seger för Peking med 2-0 efter mål av Lovisa Gustavsson (49) och Molly Wiklander (90).
  Stark avslutning på träningsmatchandet, först seger mot topptippade BP och nu gör man E Utd mållösa på sin hemmaplan.

   • Eskilstuna med spelare på landskapsläger och IFK med inlånade spelare från LFC
    Skulle inte värdera IFK efter detta. Om inte LFC använder IFK för att lufta bänken detta år med? Måste vara tråkigt för ordinarie spelare att bli bänkade på genrepet. Men inte förvånande

    • Håller med om att man inte ska dra för stora växlar av denna match. Men man ser ändå att IFK har spelat oavgjort mot Kalmar, samt vunnit mot BP och Eskilstuna. Detta talar för att IFK har goda chanser att klara sig kvar i Elitettan och bli ett stabilt mittenlag.

    • Du menar LFCs farmarlag IFK Norrköping…ett lag där LFC luftar bänken, så har det varit i flera år.
     Tragiskt att inte vilja bygga upp något eget. Rivaliteten mellan Linköping och Norrköping är tydligen bortblåst.
     Håller med, måste vara skit för ”egna truppen”. IFK Östergötland? *hahaha*

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.