Starkare Spanien på Gamla Ullevi än i VM?

Alldeles nyss presenterade Montse Tomé sin första landslagstrupp. Och överraskande nog var den starkare än den trupp Spanien hade i VM.

Bland de uttagna spelarna finns bland annat Barcastjärnorna Mapi Leon och Patri Guijarro som båda bojkottade VM. Dock är inte Jennifer Hermoso med. Det är inte heller Salma Paralluelo. Totalt är det åtta nya spelare jämfört med VM-truppen. Utöver Mapi och Patri tillkommer bland annat även Real Sociedads stjärna Amaiur Sarriegi, Manchester Uniteds Lucía García och Manchester Citys Laia Aleixandri .

På presskonferensen hävdade förbundskapten Tomé att spelarna är vidtalade. Det innebär i så fall att Sverige ställs mot ett mycket starkt spanskt lag. Men det känns väl inte som att sista ordet är sagt här.

Enligt flera spanska medier tidigare i dag så skall spelarna inte ha ändrat sig. Så vi får se om den här truppen kommer till Sverige i veckan.

9 tankar på “Starkare Spanien på Gamla Ullevi än i VM?

      • Menar du att förbundet skulle våga nominera en trupp utan att vara säkert på spelarnas ja? Verkar vara ett riktigt vågspel.

        • Jag vet inte. Tidigare i dag har flera stora spanska medier gått ut med att spelarna står fast vid sin bojkott.

          • Mitt svar blev lite oklart. Självklart skulle det vara ett otroligt vågspel att ta ut spelare som inte sagt ja. Jag vet inte om det är just så man gjort. Men det spanska förbundet har ju inte imponerat de senaste veckorna, så man vet aldrig. Och känslan är väl att Patri och Mapi inte skulle ställa sig bakom en förbundskapten som gav Rubiales stödjande applåder.

  1. Än är nog inte sista ordet sagt! Som jag förstår det fick spelarna reda på att dem har blivit uttagna när truppen offentliggjordes, dem visste alltså ingenting innan dess. Alltså kan man säga att dem blivit uttagna trots sin protest och mot sin vilja om dem uppgifterna nu stämmer.
    Jag har svårt att förstå Patri och Leon:s kovändning och att dem nu vill vara med igen. Det känns som något ruttet ligger bakom det här där förbundet har tagit till allt i sin makt för att vinna den här striden.
    Även om Spanien kommer med den här truppen känns det högst oklart vilken motivation spelarna kommer ha?

    Sverige i sin tur har ju en svagare trupp än i VM, åtminstone på pappret. Jag tror Sverige har goda chanser även om Spanien kommer med ett namnstarkt lag. Backlinjen och mittfältet är intakt från VM och det är viktigast. Den enda i startelvan som byts ut är Rolfö och frågan är vem som ersätter henne? Frågan jag ställer mig är varför man inte tar in en ersättare till Sandberg? Har Stina Lennartsson helt plötsligt hamnat längst ner i frysboxen eller vad är det som händer?

  2. Det låter väldigt konstigt att spelarna helt plösligt ställer upp när de enbart har fått igenom en del av sina krav. Detta startade ju långt innan VM och då avbryta för att två personer har fått gå, det mest akuta ja, men enligt spelarna är ett strukturellt problem inom förbundet som inte har lösts.
    Sedan att den nya förbundskaptenen inte tar med Jenni Hermoso är ett tydligt sätt att försöka göra henne till problemet. Mest sannolikt är det order uppifrån, om hon inte är med så löser sig allt, så då måste det vara hennes fel. Gör offret till syndabock – klassisk gaslightning!
    Visst får spelarna böter om de tackar nej till spel efter att de har blivit nominerade? Kan det vara ett ”motdrag” från Spanska förbundet för att tvinga spelarna att avbryta bojkotten? Spela eller betala…
    Jag hoppas att de Spanska spelarna inte ställer upp!
    Denna soppan är långt ifrån slut!

    • Det låter väl som att spelarna inte varit vidtalade. Flera av dem skall ha sett uttagningen på tv. Det här tycks vara ett sätt för förbundet att sätta press på spelarna. Man har ju sagt att man kommer att vidtaga rättsliga åtgärder mot uttagna spelare som inte ställer upp.

      Jag har inte sett någon spelarreaktion ännu. Men jag har med egna ögon sett hur nära Ana Maria Crnogorcevic står flera av Barcaspelarna. Den här tweeten talar för att förbundet gjort ett nytt övertramp:

  3. Kanske kommer man ändå – med en hastigt ihopskrapad B-besättning, eller ett U23? En riktig spansk röra, en slags fotbollspaella. Hur slutar maktkampen mellan förbundspamparna och världsmästarinnorna? Detta kan bli höstens thriller inom sportvärlden…

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.