Bra match, men inte så underhållande

Idag har jag sett Göteborg och Tyresö spela 1–1 på plats och följt Australien–Japan 2–2 via stream. Den andra matchen såg jag klart minst koncentrerat. Trots det är det lätt att konstatera att den var roligare ur underhållningssynpunkt.

Men vi börjar med en kort fundering kring matchen på Valhalla. Jag lyssnade på vad Tony Gustavsson sa efteråt. Han pratade om en väldigt bra fotbollsmatch. Ur taktisk synvinkel köper jag det. För det var en tränarmatch, där lagen var disciplinerade, och pressade motståndarna, så spelarna kom i tidsnöd och slog felpass.

Ur underhållningssynvinkel tycker jag således inte att det var så bra. Framför allt inte den första halvleken. Efter paus blev det lite mer underhållande. Inte minst eftersom det föll två tidiga mål. Det första gjorde Göteborg och Manon MelisLieke Martens precisa genomskärare. Jag lyckades fånga situationen med kameran:

Manon Melis steget före Whitney Engen

Manon Melis steget före Whitney Engen

Kvitteringen satte Marta på frispark från kanten. Jag antar att bollen touchade en Göteborgsspelare, för det såg rätt billigt ut.

Tillbaka till Tony Gustavsson. Jag lyssnade faktiskt på honom både under och efter matchen. Han anser att Wolfsburg är ett mycket storväxt lag, där Nilla Fischer inte sticker ut med sin fysik. Jag konstaterar också att han kommer att sitta klistrad framför DFB-tv på fredag 19.00 då Wolfsburg ställs mot Potsdam i toppmöte i Frauen-Bundesliga.
Det blir anledning att återkomma till vad Gustavsson sa när vi närmar oss nästa torsdag, och den stora finalen. Den kommer för övrigt att sändas av både SVT och Eurosport.

Underhållningsmässigt var matchen i Ho Chi Minh-staden i Vietnam mellan Australien och Japan en höjdare. Australien började bäst och tog en rättvis ledning. Målet gjorde Caitlin Foord på en läcker solodribbling från egen planhalva.
Efter målet bytte omgående Norio Sasaki in sin stjärna Yuki Ogimi. Bytet fick fart på japanskorna.

När man trodde att det bara var en tidsfråga innan det skulle bli 1–1 rullade Lisa de Vanna säkert in Australiens 2–0. Sedan handlade det bara om Japan. Reduceringen var ett självmål, där en back styrde in Nahomi Kawasumi:s inspel. Och kvitteringen styrde Ogimi in.

När Japan blev världsmästarinnor för knappt tre år sedan var Ogimi bara inhoppare. Då var det Homare Sawa som bar det japanska laget. Nu är Sawa en bifigur, medan Ogimi och Aya Miyama är affischnamnen. Framför allt Ogimi har lyft sitt spel enormt de senaste åren. Hon är så stark, och har så bra balans. Hon var inte långt ifrån att göra några mål till i dag.

Målen går att se på det här klippet med höjdpunkter.

I den andra matchen vann Vietnam som väntat över Jordanien. Siffrorna blev 3–1, och höjdpunkter finns på det här klippet.

Kristine Minde

Kristine Minde

Slutligen konstateras att Kristine Minde blev tvåmålsskytt när Linköping säkrade sin semifinalplats i Svenska cupen via 3–0 mot Sirius. Minde är en användbar spelare…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.