Bomben: Marta till Rosengård

Marta Vieira da Silva

Marta Vieira da Silva

Egentligen hinner jag inte skriva på den här bloggen för tillfället. Jobb och bok tar i princip all tid.

Men den här artikeln gör att jag känner att jag måste göra ett undantag. Rosengård kommer alltså troligen att presentera Marta som nyförvärv om en liten stund.

Det väcker hoppet om att Malmöklubben kan ta det sista klivet in bland de fyra–fem klubbar som har kapacitet att vinna Champions League. I varje fall visar värvningen att ambitionen finns. Det är förstås riktigt kul för svensk damfotboll.

Och nödvändigt. Det har ju behövts något positivt. Annars har ju det här året innehållit alldeles för mycket negativa saker för sporten. Baksmällan efter fjolårets succé-EM har nästan varit total.

Trion Marta, Ramona Bachmann och Anja Mittag känns ju som en hyfsat svårstoppad anfallskonstellation.

* I kväll 19.00 är det ödesmatch i F19-EM för Sverige. Har jag räknat rätt blir det garanterat semifinal vid tvåmålsseger mot Irland. Och vinner vi med tre mål blir det gruppseger.

Men irländskorna har besegrat både Spanien och England, och lär bli en riktigt svår nöt att knäcka. Det svenska laget lär behöva prestera på sin allra högsta nivå för att ta sig vidare ur gruppspelet.

Med tanke på hur dåligt jag har uppdaterat den här bloggen på sistone kan man ju diskutera om jag har rätt att gnälla på andra. Men jag kan inte låta bli att skicka en fråga i riktning mot förbundet. Varför tystar ni ner F19-EM?

Med tanke på hur sportredaktionerna runtom i landet skriker efter material att fylla sina sidor med under de här veckorna hade det med lite vilja gått att få in artiklar på diverse olika håll. Men gissningen är att man inte ens försökt.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.