Glädjande siffror från Värmland och Israel

Jag har tidigare alltid varit sådan att jag helst ser att jag har rätt. På senare år har jag dock försökt släppa på prestigen, något som fått följden att jag numera ibland till och med tycker att det är roligt att vara fel ute.

Jag borde förresten ha lärt mig vid det här laget att inte lägga för stor vikt vid resultat i träningsmatcher. Men 0–8 mot Göteborg var ett resultat som gav så extremt negativa vibbar att jag inte kunde låta bli att gissa att Mallbacken skulle bli damallsvenskans slagpåse i höst.

Jag har inte sett någon av dagens båda matcher, men de siffrorna som nådde mig från Värmland gjorde mig glad. Såväl 1–1 som 2270 var väldigt glädjande.

Eller, jag förstår att ni i Rosengård och ni som helst ser att två lag tidigt blir avsågade i bottenstriden förstås inte tycker att 1–1 var speciellt positiva siffror. Men för oss som vill ha spänning både i topp och botten var det kanonsiffror.

Fast på många sätt var 2270 ännu bättre. Har jag fattat rätt bor det alltså 130 personer i Mallbacken. I dag tog de 130 med sig 16,5 personer vardera till Standvallen och såg till att Mallbacken numera toppar listan över damallsvenskans högsta publiksiffror under 2015. Fantastiskt.

I och med att Linköping vann med 2–1 i Umeå blir seriefinalen på onsdag än mer hyperintressant. Vi kan knappast inte få något tronskifte eftersom Rosengård har så mycket bättre målskillnad, men LFC kan ta sig upp jämsides med mästarinnorna på onsdag. Hyperintressant var ordet.

LFC:s pinsamma hemmasnitt på 336 åskådare hittills i år borde kunna ökas rejält efter den matchen.

* I dag har F19-landslaget tagit ett stort steg mot EM-semifinal och mot VM i Papua Nya Guinea. 3–0-segern mot Israel var i och för sig planenlig. Den var inte desto mindre viktig. Seger mot Danmark på lördag och Sverige kommer för andra gången någonsin att spela i ett ungdoms-VM på damsidan. Det vore förstås riktigt kul.

3 thoughts on “Glädjande siffror från Värmland och Israel

  1. Det var en rolig match för samtliga 2270 i publiken att se.. Eftersmaken desto sämre! Marta kom inte på presskonferens o ville definitivt inte ge alla förvänntansfulla tjejer o killar några autografer😱 hoppas MIF överlever Alsvenskan detta år: 2270 i publiken talar sitt tydliga språk.

  2. Ja hon o några till med dåligt uppförande under och efter matchen borde definitivt tas i örat av sin förening och kanske även av sin tränare, stjärn/ förebild statusen föll med flera hundra procent, man är aldrig bättre än sin senaste prestation . Heja Linköping !!!

  3. Inte första gången jag hör detta om denna förebild för unga fotbollstjejer ( eller killar) antar att ni kan vara glada att ingenting gick sönder i omklädningsrummet, det hände visst under Tyresö tiden.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.