Spännande matcher på flera håll

Det spelas en hel del intressanta matcher i dag. Internationellt sett är ju förstås Lyon–PSG den mest intressanta.

Med tanke på att PSG redan har tappat poäng lär man ju vara tvungen att ta minst fyra poäng av Lyon om man skall kunna vinna ligan. Det är alltså krav på minst kryss i dag för Caroline Seger och Kosovare Asllani. Avspark är 14.55. Matchen sänds på fransk tv, så kanske går det att hitta länkar. Ännu så länge har jag dock inte funnit någon.

I damallsvenskan spelas det viktiga matcher både i topp och botten. Just nu pågår den som påverkar i båda ändar, Hammarby–Rosengård. Ställningen är 0–0 i början av andra halvlek.

Det är förstås bra för Hammarby. Mindre bra för dem är att Mimmi Larsson har givit Mallbacken ledningen med 1–0 mot Vittsjö. Står sig de här resultaten är Hammarby tre poäng och fyra mål bakom Mallbacken. Med tanke på att Hammarby har kvar att möta både Mallbacken och Vittsjö kan det bli riktigt spännande i botten kommande veckor.

För Rosengård är förstås 0–0 ett förödande resultat. Det innebär att Eskilstuna kan spela lite mer avslappnat i Piteå i eftermiddag. Det innebär också att Rosengårds plats i nästa års Champions League är i akut fara.

Piteå–Eskilstuna har avspark 17.00. Det är förstås dagens stora höjdpunkt. Vinner Eskilstuna är man mycket när guldet. Mycket nära.

 

4 thoughts on “Spännande matcher på flera håll

  1. Rosengård fortsätter att plocka poäng i sina matcher genom sena mål, sett till statistiken var det väl helt i sin ordning men frågan är om deras flyt håller i sig ända till mållinjen. Nu håller jag tummarna för Piteå mot Eskilstuna och hoppas givetvis att hemmalaget tar alla poängen så att mitt LFC fortfarande har chansen på guld.

  2. Vid ett allsvenskt guld, hur väl skulle Eskilstuna stå sig internationellt? Har laget något att hämta mot topplagen från England, Frankrike eller Tyskland?

    • Alla våra topplag ligger numera en bra bit efter de franska och tyska topplagen. Mot de engelska tror jag däremot att det skulle bli jämnt, kanske att vi fortfarande ligger lite före.

      • Va klasskillnad mellan LFC och LFC ifjol i alla fall … totalt överkörning på Linköping Arena från hemmalagets sida. Tror personligen att Eskilstunas väldigt fysiskt starka lag skulle kunna ställa till det rejält internationellt med sin styrka på fasta situationer (det var ju just den bristande kvalitén där som gjorde att LFC överraskande åkte ut mot Bröndby).

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.