Ett otroligt viktigt test för Sundhage

Pia Sundhage har presenterat startelvan till höstens och vinterns viktigaste match. Sverige startar med samma elva spelare som inledde mot Gais pojklag i torsdags.

Alltså: Hedvig LindahlJessica Samuelsson, Nilla Fischer, Linda Sembrant, Elin RubenssonLisa Dahlkvist, Petra Larsson, Caroline SegerSofia Jakobsson, Lotta Schelin, Olivia Schough.

Skrällen här är förstås Larsson. Sett till att hon startade i torsdags är det ingen skräll. Men det är en jätteskräll sett till att hon inte tillhörde de 26 spelare som var med i Kanada och inte heller platsade bland de 24 som var uttagna till matcherna mot Moldavien och Polen.

Petra Larsson

Petra Larsson

I grunden tycker jag inte att man skall hålla på att mixtra för mycket med startelvan, det skapar ingen trygghet hos spelarna. Fast samtidigt tycker jag att det är bra att Sundhage testar sig fram tills hon är nöjd med sitt lag.

Dagens match är väldigt viktig. Det är ju den enda tävlingsmatch mot kvalificerat motstånd som vi har inför OS-kvalet. Att det är även är EM-kval är egentligen underordnat. EM i Nederländerna kommer vi att kvala in till även om vi förlorar mot Danmark.

Det är istället som test som kvällens match är viktigast för Pia Sundhage. Ett första riktigt test på det nya spelsättet. Det man vill se i kväll är ett svenskt lag som känns tryggt i defensiven och som skapar chanser framåt. Visst är resultatet viktigt, men det känns ändå underordnat det spelmässiga.

Personligen är jag väldigt nyfiken på att se hur tremannamittfältet klarar sig, hur våra två mittbackar klarar sig mot starkt motstånd samt hur det kommer att funka att spela med tre djupledslöpande forwards.

18.45 är det avspark. Då får vi svaren.

One thought on “Ett otroligt viktigt test för Sundhage

  1. Hör på radion att Sverige leder med 1 – 0. Verkar inte vara någon höjdarmatch ? Men Danmark spelat kanske defensivt och förstörande. Synd i så fall och tråkigt för publiken. Men seger är viktigt.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s