Abby Wambach lägger av

Abby Wambach

Abby Wambach

Strax efter slutsignalen i Sverige–Danmark kom beskedet att Abby Wambach, en av damfotbollens två–tre allra största spelare de senaste 10–15 åren, lägger av.

Hon är med i ytterligare fyra landskamper, men efter matchen mot Kina den 16 december är det slut.

De senaste 15 timmarna har Wambachhyllningarna rasat in på sociala medier. Här är ett axplock. Hemsidan Equalizer Soccer har samlat ett antal klassiska Wambachklipp här. På temat klassiska Wambachklipp är det svårt att inte tänka på det här:

Personligen fick jag känslan efter VM att Wambach skulle göra ett försök att även spela nästa års OS. Men man förstår att hon i så fall ville vara en nyckelspelare. Sannolikt har hon insett att hon kanske inte kommer att vara given i USA:s trupp. Och då är det bättre att sluta nu, när hon varit med och fört USA till VM-guldet.

Abby Wambach kommer självklart att vara väldigt saknad. Dels för att hon är en ganska ovanlig spelartyp inom damfotbollen, men framförallt eftersom hon har betytt otroligt mycket för sporten. Hon har varit en ledare och taleskvinna inte bara för USA, utan för hela damfotbollen.

2 thoughts on “Abby Wambach lägger av

  1. På tal om USA finns det ett rykte att en svensk spelare ”is going west”, någon som vet? USAs damliga är enligt min bedömning numera i klass med Bundesliga så det bör ju vara en tuff tjej som tar chansen i så fall.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.