Stark insats av Örebro

Jag har följt flera av kvällens matcher parallellt med att jag har jobbat. Det innebär förstås att jag inte har sett någon match på riktigt, utan att jag har flyttat blicken till datorn/tv:n när kommentatorerna höjt sina röster.

Det lilla jag såg av Kif Örebro–PSG var dock kul ur svenskt hänseende. Visst hade PSG klart flest chanser, bland annat ett par bollar i ribban och ytterligare ett par som smet just utanför. Men Kif stod upp bra och behöver inte skämmas över 1–1-resultatet.

De hade dock nog behövt vinna och hålla nollan för att ha en riktigt seriös chans att vinna dubbelmötet. Nu är det PSG som avancerar på 0–0, vilket gör att Örebro måste anfalla i Frankrike. Det borde tyvärr passa fransyskorna utmärkt.

Men även om det blir svårt i returen gjorde Örebro alltså en bra match i dag. Oavgjort mot PSG är definitivt en fjäder i hatten.

Anja Mittag

Anja Mittag

PSG:s målskytt i den matchen var Anja Mittag, som satte sitt 49:e mål i Champions League – nytt rekord. Mittag har nu gjort ett mål mer än Conny Pohlers och det mesta talar väl för att Mittag snart är först över 50 mål i cupen.

En annan imponerande siffra i Örebro var publiken. De räknades in till hela 5976. Grymt.

* Dagens allra mest imponerande publiksiffra noterades dock i Nederländerna. Där såg fantastiska 15637 åskådare Barcelona vinna med 1–0 borta mot Twente. Barca skaffade sig därmed ett kanonläge inför hemmareturen.

* De svensklag som lyckades bäst i dag var inte oväntat Wolfsburg och Lyon. Nilla Fischer och Wolfsburg vann med 2–1 borta mot Chelsea i en match där lagen bjöd varandra på varsitt självmål. Segermålet satte inhoppande Caroline Graham Hansen dock snyggt på egen hand bakom Hedvig Lindahl. Norskan såg riktigt het ut och blir en nöt för det svenska försvaret att knäcka i vårens OS-kval.

Caroline Graham Hansen

Caroline Graham Hansen

Där får vi även se till att ha kontroll på Ada Stolsmo Hegerberg. Den norska skyttedrottningen i Frankrike gjorde mål på övertid både i första och andra halvlek när Lyon vann med 3–1 borta mot Atletico Madrid.

* Både Mimmi Löfwenius och Emma Lundh hoppade in i minut 60 när LSK utan skadade Gudbjörg Gunnarsdottir och avstängda Isabell Herlovsen föll med 2–0 hemma mot Frankfurt. Det vänder förstås inte norskorna på bortaplan.

Mer intressant då i dagens sista match. Där gjorde Daniela Sabatino 1–0 för Brescia mot Fortuna Hjörring redan i andra minuten. Det resultatet stod sig tiden ut. Därmed fick italienskorna med sig ett intressant utgångsläge till bortareturen.

Jane Ross

Jane Ross

* Slutligen en dålig nyhet för Vittsjö GIK. Manchester City presenterade nämligen tidigare i dag Jane Ross som nyförvärv. Skotskan har ju varit VIttsjös bästa målskytt de senaste säsongerna. Hon blir inte lätt att ersätta.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s