Nytt bakslag för Wolfsburg

I morgon kan Bayern München genom bortaseger mot Potsdam koppla ett järngrepp om sitt andra raka ligaguld i Tyskland.

De jagande lagen har nämligen gjort en fiaskoomgång. I går föll Frankfurt borta mot SGS Essen med 3–2. Där gjorde Frauen-Bundesligas båda bästa målskyttar så här långt två mål vardera. Skytteligan leds nämligen av Essesn Charline Hartmann på ått mål, närmast före Frankfurts Mandy Islacker på sju. I morgon kan de delade treorna Sara Däbritz och Svenja Huth passera. De står på sex mål.

I dag har Wolfsburg återigen förlorat på hemmaplan. 2–1-förlusten mot USV Jena var Wolfsburgs andra raka förlust hemma på AOK Stadion i höst – den tredje totalt. Alla har dessutom kommit mot mittenlag. Tidigare har SC Sand och Turbine Potsdam lämnat Wolfsburg med tre poäng i bagaget.

Därmed leder München nu ligan med nio poängs marginal före Wolfsburg och Frankfurt – det trots att Bayern har en match mindre spelad än de båda andra. Vi snackar guldläge…

I Frankrike spelas ingen riktigt intressant match i helgen. Förra helgen vann alla topplagen, och Lotta Schelin blev enda svenska målskytt. På det här klippet kan man se henne göra sitt åttonde mål för säsongen. Man kan även se svenskbekanta Anja Mittag sätta dit sitt åttonde mål. De delar femte plats i skytteligan. Leder gör fortfarande Ada Stolsmo Hegerberg – som nu är uppe i 20 fullträffar.

Här är även målen från omgången innan. Där finns två mål av Mittag, men inget av någon svensk:

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.