Freiburg–Bayern – påskens höjdare

Påskhelgen innehåller inte direkt något smörgåsbord av intressanta matcher runt om i damfotbollsvärlden.

De mest intressanta spelas i Tyskland. DFB-TV visar Freiburg–Bayern München 13.30 på påskafton. Matchen ser du på den här länken. Freiburgs mest intressanta spelare är Lina Magull och Hasret Kayikci.

Hos Bayern finns det massor av sevärda spelare. Formstarka Vivianne Miedema gjorde hattrick senast och blev utnämnd till omgångens spelare, så henne bör man ha koll på. Andra formstarka Bayernspelare är Melanie Behringer och Sara Däbritz.

Personligen hade jag gärna även sett påskdagens möte mellan årets skrällag i Frauen-Bundesliga, SC Sand och Wolfsburg. Sand, som bland annat har två slovakiska landslagsspelare (Jana Vojteková och Dominika Skorvánková) i sin startelva, ligger bara fyra poäng bakom Wolfsburg.

Wolfsburg vann ju för övrigt säkert mot Brescia med 3–0 i Champions League i går. Lyon vann med hela 9–1 mot Slavia Prag. Jag trodde ju att det kunde bli tvåsiffrigt i dubbelmötet, men att det nästan skulle bli det i första matchen hade jag inte trott. Ett av målen var för övrigt en snygg bicycleta av Camille Abily.

Slutligen spelade Barcelona och PSG 0–0, ett resultat som talar för att PSG fixar avancemanget i returen.

I franska D1 Feminine är Montpellier–Juvisy på påskdagen omgångens mest intressanta match. Tyvärr känns ju dock ligan avgjord, vilket gör att det är svårt att tända till på matcherna.

I England innehåller ju WSL numera nio lag. Åtta av dem har haft sina premiärer och under påsken kommer de flesta att ha nått upp i två matcher. Chelsea, Manchester City, Arsenal och Liverpool har vunnit sina premiärmatcher. På annandagen spelar Chelsea–Liverpool och Man City–Arsenal. Det blir två riktigt intressanta matcher. Arsenal gjorde för övrigt klart med före detta Göteborgsforwarden Jodie Taylor i dag – ytterligare ett tungt nyförvärv till klubben.

En liga som startar i helgen är japanska Nadeshiko League. Jag är tyvärr dåligt uppdaterad på hur silly season har förflutit i Japan, men i fjol NTV Beleza och Inac Kobe Leonessa de två bästa lagen. Gissar att de kommer att vara med och slåss om guldet i år också.

På svensk mark spelas inga tävlingsmatcher. Däremot ett gäng träningsmatcher. De finns listade här.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.