Ingen Seger – men verkar bli både Asllani och Rubensson

Enligt Aftonbladet ställer Pia Sundhage i stort sett upp sitt lag i morgon efter mina önskemål i föregående inlägg.

Jag får i och för sig inte in Stina Blackstenius, men i övrigt är det den svenska startelva som jag tycker känns bäst för tillfället. Enligt Aftonbladet kommer Sverige starta så här: Hedvig LindahlJessica Samuelsson, Emma Berglund, Amanda Ilestedt, Magdalena EricssonLisa Dahlkvist, Kosovare Asllani, Elin RubenssonOlivia Schough, Lotta Schelin, Sofia Jakobsson.

Som synes saknas Caroline Seger, som har problem med en vadskada och därför körde egen träning i dag.

Mot starkare motstånd kunde man vara lite orolig över den väldigt offensiva balansen i elvan. Men mot Polen tror jag bara att det kan vara en fördel. Med både Asllani och Rubensson bredvid Dahlkvist på mittfältet borde forwards kunna få en hel del smarta passningar.

Just Asllani och Rubensson har även bra känsla vid fasta situationer. Förhoppningsvis får de båda förtroendet tillsammans med Magdalena Ericsson.

Ewa Pajor

Ewa Pajor

När det gäller Polen är det Wolfsburgspelaren Ewa Pajor som skall göra det. Pajor har fått göra en del inhopp i det tyska storlaget, men väntar ännu på sitt stora genombrott. I det polska landslaget är även Hoffenheims Silvana Chojnowski en intressant spelare. Som Frankfurtspelare gjorde hon ett avgörande mål mot LdB Malmö härom året. Hon är född i Tyskland och spelade för de tyska landslagen upp till U20-nivå, men har nu bytt till Polen.

Andra spelare jag tycker är värda att kolla in är Potsdams Jolanta Siwińska och 98:an Dominika Grabowska.

Det om morgondagens landskamp. I veckan har Emma Berglund och Nilla Fischer ihop med bland annat tio Lyonspelare tagits ut i Champions Leagues allstarlag. Ärofyllt och välförtjänt.

Så några rader om EFD. De ligger på för att förändra den internationella kalendern, vilket sannolikt skulle minska antalet landskamper. Samtidigt vet vi att Pia Sundhage slåss för det motsatta. Det känns som en intressant konflikt.

Personligen förstår jag EFD och klubbarna – de betalar ju spelarnas löner, samtidigt är det landslagen som engagerar mest kring damfotbollen. Så saken är inte lättlöst.

Apropå EFD har de i dag presenterat ett samarbete med sociala medier-företaget Notified för att få större spridning. Blir intressant att se om det funkar.

Slutligen upptäckte jag att jag inte hade laddat upp några av de bilder jag tog på Sverige–Polen i höstas. Här är ett litet urval:

Detta bildspel kräver JavaScript.

4 thoughts on “Ingen Seger – men verkar bli både Asllani och Rubensson

  1. Det här visar lite hur känsligt läget är på mittfältet för Sverige. Med Seger och Appelqvist skadade har vi endast Dahlkvist som stabil mittfältare defensivt. Nu lär det inte göra något mot Polen, men hade det varit OS-premiär imorgon hade det känts nervöst. Det är klart att krisar det skulle ju Fischer vara ett alternativ men frågan är om Sundhage ser det så…

  2. Hur spelar Polen är det 4-4-2 ? Kul att få se Lotta S och Asllani och om samspelet fungerar. Tycker kanske att Lina N borde spela högerback. Sofia J kan kanske gå ner på mittfältet om det skulle behövas.

    • I Göteborg i höstas spelade Polen ett mycket tillbakadraget 4-5-1 med Pajor som övergiven forward. Gissar att de är lite mer offensiva på hemmaplan, men är inte säker.

  3. Hur spelar Polen är det 4-4-2 ? Sofia J kan kanske gå ner och förstärka mittfältet. Så att dom får fast bollen på Polens planhalva lite längre.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.