Cadamuro – ny fransk storstjärna

Nyss tog matchen Frankrike–Kina slut. Det blev hela 3–0 till fransyskorna efter att de fått de två första målen till skänks av Kinas målvakt Zhao Lina.

Personligen blev matchen en missräkning. Jag hade strul med att hitta en bra stream under hela den första halvleken, och såg egentligen inget av den. Olyckligt, eftersom det var där Frankrike kopplade greppet genom att göra två mål och ha ett stolpskott.

Den andra halvleken såg jag däremot koncentrerat. Spelmässigt var den rätt tråkig, fransyskorna hade defensiv kontroll och verkade inte speciellt intresserade av att anfalla. Trots att deras anfall var lätträknade så lyckades de alltså utöka siffrorna.

Kina var inte alls lika bra som när jag såg dem senast. De försökte få till ett anfallsspel, men kändes aldrig speciellt farliga. De få gånger de kom fram till straffområdet avväpnades kinesiskorna av det franska mittförsvaret med Griedge Mbock Bathy och Wendie Renard. Jag tycker nog att de har vuxit ut till att bli världens bästa mittbackspar, alltså även bättre än det amerikanska.

Det var svårt att dra några mer långtgående slutsatser kring Kinas lag. Men det darriga målvaktsspelet och bristen på offensiv spets gör ju trots allt att min bild av Kina inte längre är lika positiv som den var efter Asiens OS-kval.

Målen gjordes av Kaddiatou Diani, Renard (länken ovan) och så fastställde inhopparen Claire Lavogez slutresultatet på straff. Mest anmärkningsvärt var att Frankrike hade en helt ny spelare i startelvan, Louisa Cadamuro. Det är Louisa Necib som har gift sig, och kommer att spela med ett nytt namn på tröjan under karriärens sista turnering.

Här är kvällens laguppställningar:

Frankrikes lag, 4–2–3–1: Sarah Bouhaddi (Meline Gerard, 46) – Jessica Houara d’Hommeaux (Sabrina Delannoy, 77), Mbock Bathy, Renard, Amel Majri (Sakina Karchaoui, 78) – Amandine Henry, Elise Bussaglia (Kheira Hamraoui, 61) – Diani, Camille Abily (Lavogez, 61), Cadamuro – Eugenie Le Sommer (Marie-Laure Delie, 61).

Kinas lag 4–4–1–1: Zhao Lina – Liu Shanshan (Gao Chen, 71), Zhao Rong, Li Dongna, Wu HaiyanYang Li, Tan Ruyin (Li Ying, 54), Peng Fengyue, Wang Shuang (Wang Shanshan, 62) – Zhang Rui (Yang Man, 71) – Gu Yasha (Ma Xianxu, 46).

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.