45 bra försvarsminuter – illa med Rolfö

45 minuter av OS-kvartsfinalen är avverkade, och ännu så länge känns det rätt stabilt.

Något anfallsspel har vi inte, men vi ligger ganska bra i defensiven och har inte släppt till speciellt mycket. Jag har räknat till 3–1 i målchanser till USA. Sedan har USA ytterligare en handfull nästanlägen, exempelvis två offsidelägen på slutet av halvleken.

Den svenska offensiven har handlat om fasta situationer. Kosovare Asllani har slagit bra hörnor, och efter den första hade Caroline Seger ett inspel som studsade på ribban.

Vårt allra bästa läge var en kontring två mot en där Lotta Schelin tyvärr inte hade blicken med sig, och inte uppfattade Sofia Jakobsson som var fri i mitten. Synd att det inte var Fridolina Rolfö som kom i det läget, hennes spelsinne är ju överlägset mycket bättre än Schelins.

Tyvärr är inte Rolfö med i matchen längre. Hon tvingades kliva av efter en kvart. Vad det var för skada är inte rapporterat, men jag tyckte att hon landade på sträckt ben. Så min amatördiagnos är att det kan handla om en översträckning i knät.

In istället för Rolfö kom Stina Blackstenius. Det var nog bästa möjliga byte, vi behöver ha tyngd framåt. Blackstenius har fixat några fasta situationer. Men tyvärr har Sverige tappat mycket av anfallsspelet efter Rolfös byte.

Såg en uppgift om att USA hade 72 procents bollinnehav de första 30. Det får de ha, så länge de mest har bollen i egen backlinje.

Minst 45 spännande minuter kvar.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.