Stark seger med 3–1

Jag har inte sett matchen speciellt koncentrerat, och har inte heller så mycket tid att skriva. Men Sverige vann med starka 3–1 mot Kanada efter svenska mål av Mimmi Larsson, Fridolina Rolfö och Stina Blackstenius samt av Janine Beckie för Kanada.

Jag fick igång förbundets sändning just innan matchuret hade nått 30 minuter. Av det jag såg tyckte jag att målskytt Rolfö utmärkte sig i det svenska laget. Hon hade en central roll i ett spelsystem som absolut kan skrivas 3–4–3, som landslagsledningen gjorde inför matchen. Bäst beskrivs det nog dock som 3–4–1–2.

I förra inlägget skrev jag att Kanada numera har ett lag som kan föra matcher. Det var väl kanske ingen fullträff. För Sverige vann den här matchen på att det kanadensiska laget spelade med mycket hög risknivå på egen planhalva. Både Rolfös 2–1- och Blackstenius 3–1-mål kom efter att Kanada gjort bort sig i uppspelsfas.

4 tankar på “Stark seger med 3–1

  1. En bra match av Sverige mot ett högt rankat Kanada. Missade ju första 25 min på av sändningsavbrott. Sverige spelade säkert i försvaret, även om man missade lite och hade oflyt vid 1-1 målet. På mitten spelade Seger tillbakadraget och väldigt vårdat, tappade inte mycket boll. Bäst i offensiven var Rolfö, trygg med bollen och med ett snyggt 2-1 mål. Sofia Jacobsson låg bakom 1-0 målet men hade ett friläge som hon missade, kom för nära mv. Mimmi Larsson helt okey, gjorde påpassligt 1-0 efter en misslyckad rensning av försvaret efter Jacobsson inlägg. Blackstenius var rörlig men såg lite kantig ut men fick göra 3-1 efter en blunder av försvarare. Lite rörigt blev det när Gerhardsson bytte 4 spelare samtidigt i 75:e min – kunde kanske spridit ut det lite. Nu fick inte Asllani och Kullashi lång tid på sig att göra något avtryck.

    Men sammantaget, en positiv match där man ser klara intentioner på vad Gerhardsson vill med sitt landslag – man har ett helt annat offensiv-tänk där många vill vara med i anfallen och där det inte bara är djupledspel på forwards utan variation finns i spelet. Finns dock en del att fila på och förbättringspotential – och det är ju positivt.

  2. Johan Ryden – Jo, förvisso var 2-1 målet frukten av tappad boll på mittplan men det var en snygg framspelning av Seger som fann en rättvänd Rolfö som kyligt slog in den med vänstern. 1-0 målet kom till efter ett bra inspel av Jacobsson men där Kanada försvararen missade rensningen och serverade Mimmi Larsson, men hon var ju där och det var påpassligt. 3-1 målet av Blackstenius var ju en horribel bakåtpass och det var ju bara för Stina att tacka och ta emot – avslutet var dock distinkt men det var nog ett av hennes lättare mål i karriären.

    • Man kan absolut vända det till att alla Sveriges tre mål kom efter bra försvarspress. För både vid 1–0 och 2–1 utnyttjade vi Kanadas misstag och fick till väldigt fina anfall.

      Men det hindrar inte att Kanadas korta, centrala passningar mot en samlad svensk press i förspelet till 2–1-målet var lite av en självmordstaktik. Den risknivån de hade på sina aktioner i det uppspelet var oerhört hög.

  3. I övrigt så slog SydKorea – Ryssland med 3-1 i Sveriges grupp. Nederländerna utklassade Japan med 6-2 efter 2 mål av Martens. Australien 4-3 mot Norge och Danmark-Island 0-0. Australiens vinst mot Norge, Nederländernas stora vinst samt Danmarks poängtapp är väl det som är noterbart efter 1:a omgången – samt Sveriges relativt klara seger mot Kanada då.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.