Viktigt mål av Eriksson

I dag har det spelats ligamatcher bland annat i England och Tyskland.

I England spelade Magdalena Eriksson en huvudroll då hon via ribban nickade in matchens enda mål när Chelsea vann med 1–0 borta mot Everton.

Uppgifter från England säger att Ramona Bachmann låg bakom målet. Först fälldes hon och fick frispark, sedan slog Bachmann frisparken till Eriksson – som stod för resten.

Eriksson spelade för övrigt hela matchen, vilket även Jonna Andersson gjorde. Däremot ingick inte Hedvig Lindahl i matchtruppen.

Chelsea har spelat 14 matcher och leder WSL med tre poäng och tre mål före Manchester City, som dock bara har spelat 13 matcher. De senare vann också i kväll, 3–0 blev det hemma mot Sunderland, vilket alltså innebär att laget kom två mål närmare Chelsea i guldstriden.

Även trean Arsenal har guldchans. Efter dagens 3–1-seger mot Reading är Arsenal fortsatt åtta poäng bakom Chelsea. Arsenal har dock två matcher mindre spelade.

De senaste dagarnas snackis i engelsk damfotboll har rört Millwall Lionesses i andraligan WSL 2. Laget, som ligger tvåa i tabellen, är konkurshotat och riskerar att inte kunna fullfölja serien.

Det har startats en crowdfunding för laget, den har i skrivande stund givit cirka 130 000 svenska kronor.

Laget är obesegrat i 14 månader. Men i kväll var det nära att den sviten bröts. Hemma mot Aston Villa kom Millwall i underläge i 81:a minuten. Men man hann kvittera och på övertid fick man även till ett segermål.

Det har även spelats två matcher i tyska Frauen-Bundesliga i kväll. I toppmötet vann Turbine Potsdam hemma mot Freiburg med 1–0. Amanda Ilestedt spelade hela matchen.

Resultatet innebär att Potsdam tog sista halmstrået att nå den där andraplatsen som innebär Champions Leaguespel till hösten, samtidigt som Freiburg missade chansen att passera Bayern München i kampen om samma plats. Med sex omgångar kvar att spela är Bayern två poäng före Freiburg som i sin tur är två poäng före Potsdam.

Slutligen har det kommit en ny Europaranking. Där ligger Sverige så långt ner som på sjunde plats, bland annat bakom Spanien och Schweiz. Noterbart är att Nederländerna toppar, medan ”den eviga ettan” Tyskland har rasat till fjärde plats.

Jag har tidigare inte haft klart för mig vad det är som skiljer Fifas världsranking, där Sverige är femte bästa europeiska lag, mot Uefas Europaranking. Men nu vet jag.

Uefa räknar endast tävlingsmatcher, alltså bara kval till mästerskap och matcher i mästerskapen slutspel, medan Fifa räknar in alla officiella landskamper. Som exempel räknas Algarve räknas således inte på Europarankingen, men på världsrankingen.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.