Masar McLeod utvisad guldskytt

Ella Masar McLeod rullade in båda målen när Wolfsburg alldeles nyss vann med 2–0 (0–0) mot Essen, och därmed säkrade klubbens fjärde ligatitel – den andra i rad. Grattis.

Ella Masar McLeod

Amerikanskan drog dessutom på sig två gula kort, och blev utvisade med en kvart kvar. Under den kvarten skapade Essen ett par 100-procentiga målchanser som kunde ha förstört guldfesten. Gästerna blev dock mållösa och vid slutsignalen stormade hela Wolfsburgs guldtrupp in på planen. Även Masar McLeod.

Jag vet inte exakt vad som gäller, eller hur petiga det tyska förbundet är, men jag är högst tveksam till om utvisade spelare får springa in på planen direkt efter slutsignal.

Nilla Fischer spelade hela matchen i Wolfsburgs mittförsvar. Och hon var stabil som vanligt. De få misstag hon gjorde reparerade hon snabbt själv.

Även om det var Masar McLeod som var sista spelare på bollen vid målen bar båda egentligen Pernille Harder:s signatur. Vid 1–0 utnyttjade Harder ett grovt misstag i Essens i övrigt tajta försvar, och serverade McLeod öppet mål. Vid 2–0 fick Harder hockeyassist via en snygg genomskärare till Tessa Wullaert, som i sin tur gav McLeod öppet mål. Ett snyggt anfall.

Det var Wolfsburgs första titel för säsongen. Inom elva dagar kan man ta ytterligare två. På lördag väntar nämligen final i tyska cupen mot Bayern München och torsdagen den 24 maj ställs man mot Lyon i Champions Leaguefinalen.

I övrigt i Frauen-Bundesliga har Freiburg vunnit sin match, gått upp jämsides och satt press på Bayern München, som spelar sin match i omgången i Bremen nu klockan 16.00. Eftersom Bayern avslutar med hemmamatch mot Wolfsburg och bortamöte med Frankfurt behöver nog Fridolina Rolfö:s lag ta tre poäng i eftermiddag om de skall kunna känna lite trygghet i kampen om andraplatsen.

Slutligen gjorde Amanda Ilestedt 1–0-målet när Potsdam vann mot tabelljumbon Köln med 4–2. Det var Ilestedts andra mål i Frauen-Bundesliga.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.