Champions League och elitettan

Som väntat tog sig både Rosengård och Linköping vidare till åttondelsfinal i Champions League. Malmöklubben vann med 2–0 hemma mot ryska Ryazan, totalt 3–0, och Linköping vann med 4–0 (totalt 10–1) mot ukrainska Zhytlobud-1.

måndag lottas vilket motstånd som väntar i nästa omgång. I lottningen är Rosengård seedat, medan Linköping är oseedat och kan få möta topplag som Lyon, Bayern München eller Wolfsburg.

För Rosengård finns det drömlotter, som exempelvis nederländska Ajax. I Rosengårds fall kan det även vara viktigt att få börja hemma eftersom den första åttondelsfinalen spelas bara några dagar innan den damallsvenska hemmamatchen mot Piteå – alltså den match som skulle kunna vara helt avgörande i den damallsvenska guldstriden.

I övrigt i kväll noteras att båda de spanska lagen krånglade sig vidare. Barcelona vann till slut med 3–0 hemma mot Biik-Kazugurt från Kazakstan, totalt 4–3. Och Atletico Madrid skrällde och vann med 2–0 i Manchester, vilket totalt innebär spansk 3–1-seger.

City hade ju varit i semifinal två år i rad, men nu åkte man ut redan i sextondelen. Jag kikade lite på den andra halvleken och noterade ganska många högklassiga Citychanser. Men Atleticos målvakt Dolores Gallardo storspelade. Dessutom hade hon hjälp av både stolpar och ribba.

De båda dansk-italienska mötena slutade med ett avancemang vardera. Stephanie Öhrström höll nollan för andra gången i rad mot Fortuna Hjörring och bäddade därmed för Fiorentinas avancemang. Italienskorna vann båda matcherna med 2–0 och är därmed i åttondelsfinal.

För Petronella Ekroth och Juventus blev det däremot respass. Bröndby vann med 1–0 på hemmaplan och avancerade därmed med totalt 3–2. Segerskytt blev för övrigt Sverigebekanta Nicoline Sörensen inför storpublik (8531) i södra Köpenhamn.

Tre av dagens tio matcher slutade med avancemang för det oseedade laget. Det handlade om nämnda Ajax, Fiorentina och Atletico Madrid. De tre lagen är således möjliga motståndare för Rosengård i nästa omgång. I morgon är det troligt med ytterligare en oseedad segrare i norska LSK, som har 3–0 med sig till bortamötet med Zvezda Perm. Även finska Honka har en liten chans att ta sig vidare som oseedat lag, men då måste man vinna borta mot schweiziska FC Zürich.

Utanför Champions League noteras att Kvarnsveden i dag försämrade sina chanser till damallsvenskt spel 2019. Borlängeklubben förlorade med 3–1 borta mot Umeå.

Därmed är Kvarnsveden sex poäng från damallsvensk plats när alla lag har fem omgångar kvar att spela. Läget ljusnar således alltmer för de båda topplagen Kungsbacka och Kif Örebro.

2 tankar på “Champions League och elitettan

  1. Vet inte hur det funkar, men – om Kungsbacka kvalificerar sig för OBOS-Damallsvenskan, dock med en katastrofal ekonomi – som det antyds – vad händer då? ”Rött ljus” för Kungsbacka enligt de tuffa SvFF-reglerna och uppflyttning för Lidköping, om detta lag tar vara på chanserna. Oliiidligt spännande!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.