Stark svensk halvlek i Rotherham

Anna Anvegård

Jag fick hjälp att åter få igång mitt Cmorekonto lagom till nationalsångerna. Sedan fick jag se en bra svensk halvlek. Så bra att landslaget leder med 2–0 i paus borta mot England. Det är siffror som inte alls är ologiska. Jag har nämligen räknat till 4–1 i målchanser och 5–0 i hörnor.

Sverige hade ett bra läge redan efter 18 sekunder. Sedan hade England övertag i bollinnehavet den första dryga kvarten. Men jag var aldrig speciellt orolig. För jag tyckte att svenskorna låg bra i defensiven, samt att man fann bra ytor i omställningarna. Det fattades dock lite kvalitet och tajming i anfallen.

I 20:e minuten kom 0–1. Sofia Jakobsson gjorde det på egen hand när hon klev in från högerkanten och drog i väg ett vänsterskott över hemmamålvakten Carly Telford. Jag är lite splittrad kring om det var en målvaktstavla eller inte. Även om det var ett helt okej skott tycker jag faktiskt att Telford borde ha varit närmare att rädda.

Jakobsson var inblandad även i Anna Anvegård:s 0–2, som kom i efterspelet till en hörna i 33:e minuten. Jakobsson vann en andraboll och lyfte in ett inlägg som Kosovare Asllani styrde ner till Växjöforwarden, som snyggt drog upp bollen i nättaket. Anvegård vände och sköt i samma rörelse. Snyggt.

Strax efter hade Caroline Seger en nick i stolpen. Det kunde ha varit 0–3, men det hade möjligen varit lite för mycket av det goda.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.