Rosengård vann även i dag

Som jag anade inför den nionde omgången blev det FC Rosengård omgångens vinnare. Dagens mållösa match i Linköping gör att avstånden neråt växer.

Det är i praktiken bara Göteborg som kan passera Malmöklubben i nästa omgång. Och både Linköping och Piteå är numera i princip 5,5 poäng bakom, medan Kristianstad har 6,5 poäng upp till serieledning.

Jag har bara tittat högst sporadiskt på dagens matcher, och har följaktligen inga matchanalyser att komma med. Jag konstaterar bara att både Linköping och Piteå är mållösa efter VM-uppehållet. Jag noterar också att Eskilstuna gjorde 3–0 borta mot Djurgården i dagens andra match. Inför VM-uppehållet hade sörmlänningarna 2–7 på sju matcher. Nu har man 5–0 på två matcher och är uppe på elva poäng och nollmålskillnad.

Eskilstuna har hemmamatch mot Kungsbacka i nästa omgång och kan då ta upp jakten på lagen ovanför på allvar. Djurgården däremot är lite av seriens besvikelse så här långt. De var höglösa senast – trots seger, och nu blev det storstryk när man fick spela på Tele2 Arena. Innan serien vänder har man bortamatch mot Kif Örebro och hemmamatch mot Rosengård. Ett tufft schema.

På onsdag 19.00 väntar för övrigt något som numera är väldigt ovanligt i våra högsta fotbollsserier, nämligen en full omgång. Där är Skånederbyt Vittsjö–Rosengård omgångens godbit. Men även Göteborg–Piteå känns ju som en högintressant match.

15 tankar på “Rosengård vann även i dag

 1. Såg DIF-Eskilstuna, kul med 1 500 pers på Tele2, varav lejonparten stannat kvar från herrarnas tidigare match mot Häcken.

  Eskilstuna börjar verkligen få ordning på spelet, vann totalt ohotade och skulle med lite skärpa kunnat göra ett par kassar till. DIF å andra sidan ser både idè- och modlösa ut. Svårt att begripa, om man enbart tittar på truppen. Tränarbyte är nog att rekommendera.

  • 1500 på Tele2 kul? Ja, kanske att så många ”orkade” stanna kvar. Annars snarare tragiskt – både siffran och Tele2. Nästan lika tragiskt med ungefär samma siffra i Linköping, fast dit kom de i och för sig för damfotboll. Glesbefolkade betongarenor är aldrig kul.

    • Jag hade föredragit att det varit 1500 som kommit för att se damfotboll på en arena som var anpassad för den publikstorleken. Jag förstår dock att DIF (och AIK) vill göra sådana här arrangemang i förhoppningen om att flera ska hitta till ”rena” damfotbollsmatcher. Det finns dock ytterst litet som talar för att det fungerar så. Hammarby är enda Stockholmslaget som fyller och skapar stämning med en bra inramning. Tele2 är inte någon bra inramning, bara ödsligt. Det tycker jag är en relevant synpunkt, så sluta gnälla!

     För övrigt är det ett Stockholm United i toppen av Damallsvenskan som drar publik och framför allt – ny publik. DÅ kanske på sikt Tele2 kan funka något bättre….

    • Jag tror klubbarna måste ta saker steg för steg. Det kom 800 pers och såg AIK på Friends, nu kom det 1 500 och såg DIF på Tele2. Det har varit över 1 000 på några ytterligare damfotbollsmatcher i Stockholm. Jag väljer att se de positiva tecknen i stället för att gräva ner mig i sådant som känns negativt.

    • Nej, det var väl just det det inte gjorde. Däremot var det kanske 1000 som stannade kvar (eller återkom) från herrmatchen. Visst, steg för steg är nog bra, men tar lååång tid och som vanligt vågar ”herrklubbarna” inte utmana herrarna (styrelser, supportrar, spelare och sponsorer = 4F (eller om man så vill 4 Fega)) i sådana steg att det märks eller gör någon större skillnad. Jag väljer att vara realist i kombination med vad som skulle öka publikintresset för damfotboll i Stockholm, det vill säga ett topplag: Stockholm United

  • Kul med 1500 på Tele2. De hördes också rätt bra.
   Eskilstuna har fått både ordning och fart på sitt spel. Mycket tack vare två VM-spelare från Nigeria.
   Dif har väl nyligen plockat in en ny assisterande tränare?
   Vet inte om jag håller med ang Difs spelartrupp. Schough är beroende av en bra omgivning. Ekroth lyfter inget lag, hon var bänkspelare i Juventus och är en hyfsad allsvensk spelare.
   Mv Gunnarsdottir är en stor förlust.

    • Det som hände var att alla först satt på långsidan, sedan gick ett antal supportrar över till ståplatsläktaren och började sjunga. Då fick de också med sig några på sittplatsläktaren.

 2. Japp, Rosengård myser och drar ifrån när andra tappar. Just nu är de spelmässigt klart bäst, men Vittsjö och KIF gör det också bra. Guldet vikt för FCR eller KGFC?

  Varken Piteå eller Linköping, som de senaste årens mästarlag visade något av detta i sitt möte. Det luktade oavgjort lång väg redan från början, även om LFC var närmast segern.

  Och till SvFF: Varför får ett lag samma domare (Tess Olofsson, ojämn bedömning som vanligt) två matcher i rad på mindre än en vecka? Lathet? Dumhet? Billigast? Semester? Arrogans? Saknar riktlinjer? Eller allt ovan……?

  • Tionde omgången klar och se: En Linköpingsdomare dömer LB07-LFC! Ulrica Löv har vad jag fått fram både bott och studerat i Linköping samt spelat, så sent som 2018, i Linköpingslaget Kenty.

   Varför SvFF dömer en sådan domare LFC i Damallsvenskan?

   • Linn Andersson (f.d. Wikström) har både bott och jobbat i Linköping, men ”Linköpingsdomare”? Hon är en duktig domare och det hon saknar i kroppslängd kompenserar hon med stor pondus. Det var f.ö. Linn som med kortast möjliga varsel fick gå från fjärdedomare till huvuddomare (efter att denne/a insjuknat) i den historiska matchen mellan LFC och Umeå IK 2008 då det svårslagna publikrekordet i Damallsvenskan sattes: 9 413 personer.

 3. Djurgården ser dåliga ut. Trots dyra spelare som Olivia Schough och Petronella Ekroth så fortsätter förlusterna. Hoppas den nye assisterande tränaren från Växjö kan bidra. Tyvärr får inte Joel ordning på laget.

 4. Frågan är hur länge DIF ska envisas med att spela Boakye som vänsterback, har så mycket offensiva kvalitéer som kastas bort. Upp med henne på mittfälltet och gör henne mer delaktig i spelet

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.