Helgens tv-guide – och ny världsranking

Inlägget uppdaterat med länk till F16-landslagets möte med Thailand.

Brasiliens landslag avslutar säsongen med två landskamper mot Mexiko. I natt svensk tid spelades den första, och Pia Sundhage kunde nöjt konstatera att hennes lag vann med 6–0 och att Beatriz gjorde tre av målen.

Brasilien är också den stora klättraren i toppen av årets sista världsranking, som kom i dag. Sundhages lag lyfter från elfte till nionde plats, och petar ut Nordkorea från topp tio.

Sverige ligger kvar som femma, med bra kontakt med både fyran Frankrike och trean Holland.

Med det växlar jag till helgens tv-guide. Här är den damfotboll som sänds på svensk tv de kommande dagarna. Som vanligt lägger jag till om jag hittar fler länkar.

Fredag
19.15, Viaplay: FFC Frankfurt–Bayern München, i Frauen-Bundesliga

Lördag
15.30, Viaplay: Lyon–Dijon, i D1 Feminine

Söndag
12.30, Facebook, Sverige F16/03–Thailand, vänskapslandskamp
13.30, Viasat Fotboll: Manchester City–Brighton, i WSL
14.00, Viaplay: Jena–Turbine Potsdam, i Frauen-Bundesliga
15.00, Viaplay: Reading–Tottenham, i WSL

Söndag 12.30 svensk tid skall det gå att se F16/03-landslaget spela mot Thailand. Matchen skall direktsändas på Facebooksidan ”Indian Football Team”.

F16-landslaget mötte häromdagen Thomas Dennerby:s Indien, och vann med 3–0. Höjdpunkter därifrån går att se här:

Klockan 12.00 på söndagen spelar svensklaget Tacon borta mot Rayo Vallecano i spanska Liga Iberdrola. Tyvärr tycks inte den matchen tv-sändas.

3 tankar på “Helgens tv-guide – och ny världsranking

  1. Egentligen inte en kommentar om detta inlägg, bara en reflektion kring den här tiden på året. Om du följer svenska landsspelares Instagramflöden så är det under året mängder av politiskt medvetna inlägg om än det ena, än det andra. Men när december kommer så förvandlas dessa spelare till totalt omedvetna människor som flyger till Thailand. Klimataspekten försvinner. Militärens starka inflytande och den sköra demokratin i Thailand adresseras inte. Det tycker jag är rätt intressant. (Nu kan det ju vara så att spelarna klimatkompenserar sina flygresor och dessutom träffar oppositionen i Thailand, men kanske inte…)

  2. Egentligen är dessa soltörstande och idrottande Medelsvenssöner (”Medelsvensdöttrar” ) varken bättre eller sämre än den del av befolkningen som anser det vara en av de s.k. mänskliga rättigheterna att två-tre gånger per år kunna resa till Thailand, Maldiverna eller Västindien. Alternativet? Besöka inhemska solarier, vinterbada, doppa kroppen i poolen på något spa? Låt oss lägga GRETA och klimatet åt sidan åtminstone någon gång om året! Sitter demokratin lösare till och militären säkrare i sadeln för att några höstbleka svenska fotbollslirare sitter på hotellverandan och suger i sig maffiga drinkar? Och det går alltid att kompensera ”synderna” med allsköns politiskt korrekta manifestationer när man väl är hemma igen – självklart.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.