Bästa gruppspelet alla kategorier – nu väntar vi på motståndet

I 15 minuter var det precis så virrigt som det riskerar att bli när man byter åtta spelare i startelvan. Men från Anna Anvegårds 1–0-mål hade Sverige kontroll.

Återigen var den svenska effektiviteten makalöst bra. Det blev två mål på de tre första anfallen – och sedan var matchen vunnen.

Efter 2–0-segern sa tv-expert Lisa Dahlkvist att det här är det bästa landslag Sverige haft. Och det stämmer.

Caroline Seger och Lisa Dahlkvist

Det här var nämligen blott andra gången som Sverige tog full poäng i ett gruppspel i ett världsomspännande mästerskap. Förra gången var VM 2011, och då stannade målskillnaden på 4–1. Då vilade dessutom USA spelare i sista gruppmatchen.

Nu blev det 9–2 i målskillnad, och alla tre motståndarna gick för 100 procent i alla matcher. Således Sveriges bästa mästerskapsgruppspel alla kategorier.

Vårt landslag har givit sig bästa möjlighet att få spela om guldet. Men nu är dock allt nollställt. Och det mest spännande är förstås vilka som väntar i kvartsfinal. Det vet vi om 2,5 timmar. Hörs då igen.

9 tankar på “Bästa gruppspelet alla kategorier – nu väntar vi på motståndet

  1. Vilket är favoritmotståndet för dig nu i kvarten? Jag har inte sett någon match av de lagen det kan bli och sammandragen jag sett säger ju inte så mycket.

    • Chile är ju den riktiga drömmotståndaren. De behöver tre poäng, men har 0-0 mot Japan efter 38 minuter. Det troliga är väl ändå att det blir Japan eller Kanada. Där känns Japan som ett väldigt lurigt motstånd. Ett lag som spelar en fotboll vi sällan möter.

  2. Så Japan i kvarten och om vi vinner blir det vinnaren mellan GB och en annan av treorna? Det låter rätt bra, Japan har inte lyckats bra och GB var rätt kassa i matchen mot Kanada. Lovande slutspelträd för vår del alltså.

  3. Tack för en kanonbra blogg, Peter G har minst två rävar bakom öronen och flera spelare i topp-toppform, kvartsfinalmotstånd spelar mindre roll, men vågar man flytta in Björn och Ilestedt istället för Magdalena E, tycker Björn är så vass med boll och passningar, stor skillnad när hon spelar mittback. Det blir fart och farligt direkt när hon slår ut lagdelar, våga Peter✌️

  4. Snabbtips kvartarna: Kanada – Brasilien 40 – 60, Storbritannien – Australien 60 – 40, Sverige – Japan 80 – 20 och Nederländerna – USA 55 – 45. Om det tipset går in skulle det bli Nederländerna – Brasilien i semifinal 1 och Storbritannien – Sverige i semifinal 2.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.