Väntade startelvor i OS-finalen

Finalelvorna har presenterats, och både Peter Gerhardsson och Bev Priestman väljer samma elva spelare som i semifinalen.

Det innebär att Sverige startar med:

Hedvig Lindahl – Hanna GlasAmanda IlestedtNathalie BjörnMagdalena Eriksson –Sofia JakobssonFilippa AngeldahlCaroline SegerFridolina Rolfö – Kosovare Asllani – Stina Blackstenius.

Och det innebär att Kanada kör med följande elva:

Stephanie LabbéAshley Lawrence, Vanessa Gilles, Kadeisha Buchanan, Allysha ChapmanDesiree ScottJessie Fleming, Christine Sinclair, QuinnJanine Beckie och Nichelle Prince.

Sverige spelar ju oftast ett 4–4–1–1, men senast var det mer utpräglat 4–4–2. Vi får se hur formationen blir i dag. Kanada spelar 4–4–2 med en mittfältsdiamant. Jag satte upp laget 4–1–3–2 för att peka ut vem som är den defensiva spetsen i diamanten.

Under dagen har jag hört uppsnacket i radiosporten. Där hade de bland annat intervjuer med Kosovare Asllani och Peter Gerhardsson. Asllani konstaterade att hon redan har ett OS-silver, och vill inte ha ett till.

Gerhardsson pratade om att kontringar och fasta situationer kommer att bli avgörande i den här finalen. Och att Sverige måste förbättra sitt kontringsspel jämfört med semifinalen. Det är bara att hålla med.

Det är ju två väldigt försvarsstarka lag som möts i finalen. Båda har bara släppt in tre mål på fem matcher. Och båda har hållit nollan mot världsettan USA.

Kanada har en positiv trend. De nollade USA och Brasilien, och i sista gruppspelet släppte de bara in ett slumpmål mot Storbritannien. Det är alltså ett lag som inte är lätt att göra mål på.

1 tanke på “Väntade startelvor i OS-finalen

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.