Startelvan i måstematchen mot Italien

18.30 är det dags för nästa svenska måstematch i OS-kvalet, eller Nations League som det också heter.

Här i Borås har vi vårt fokus hårt riktat mot herrfotboll, och den herrallsvenska guldstriden. Jag har jobbat rätt många dagar i rad, och jobbar även i kväll. Därmed kommer jag inte att hinna se Sverige–Italien live, utan den matchen får avnjutas i efterhand. Och jag hoppas verkligen att det kommer att gå att njuta av spelet.

Ännu så länge kan man bara njuta av den svenska startelvan. Den ser ut så här:

3 tankar på “Startelvan i måstematchen mot Italien

  1. (Jag tror du glömde rubrik till detta blogginlägg.)

    Jaha, då är det i praktiken klart att Sverige missar OS. Bara otur? T ex med skadorna? Eller finns det något som kunde ha gjorts annorlunda?

    Jag är fortfarande helt förbryllad över hur uddlösa Sverige har varit i Nations League. Inte ens hörnorna har känts särskilt farliga.

    • Sverige har varit uddlösa i det öppna spelet länge nu. Inte ens i VM skapade man särskilt mycket på egen kraft. Det var främst hörnor och straffar som räddade oss vidare där. Det ser fortsatt ut som spelarna aldrig har spelat med varandra tidigare oavsett vilka som spelar. Kemin finns inte där alls, man börjar undra vad de gnuggar på nere på träningsplanen?
      Jag skulle säga att Sverige har haft tur eller om man så vill marginalerna med sig i väldigt många matcher den senaste tiden. Sådant jämnar alltid ut sig. Spelar man inte tillräckligt bra tappar man till slut poäng. Resultaten har sminkat över de problem som Sverige har haft sedan OS. Så Sverige har kanske haft otur med väldigt mycket skador men fram tills nu tur med resultaten i matcherna om nu det går ihop. Med andra ord ser jag ingen utveckling på varken laget eller spelet i både anfall och försvar. Man är väldigt passiva i båda riktningarna. Det ser fortsatt väldigt är krampaktigt ut och ingenting kommer naturligt för dem. Man kan komma undan med att spela dåligt i ett par matcher men förr eller senare kommer man gå på en nit om spelet inte är tillräckligt bra.

      Titta på u23 som även de har fått massvis med återbud. De står upp fantastiskt bra mot ett formstarkt Frankrike. De hittar några riktigt fina kombinationer och är kliniska när väl läget kommer. De vinner sina dueller både offensivt och defensivt och spelar bra fotboll när de har bollen i sin ägo. Spelarna rör sig bra i förhållande till varandra och man hjälper hela tiden sina lagkamrater ur svåra lägen. Det ser jag ingenting av i damlandslaget! Där skickar man iväg ”lycka till-passningar” mest för att lämna över ansvaret till någon annan.

      Att missa OS pga Spanien är verkligen inget fiasko. Spanien är väldigt bra just nu och i ärlighetens namn är Sverige inte ens nära dem för tillfället. Sverige får kämpa för att besegra Schweiz som spanjorskorna kör över fullständigt i två matcher, det säger väl allt.

      Men vilka smällar engelsk damfotboll har gått på nu. Landslaget går tungt och bara ett lag vidare i Champions league. Det är inte bara Sverige som går tungt!

      • Jag instämmer så gott som helt i dina kommentarer. Ett nästan tandlöst landslag vad beträffar spelmål. Frågan är vad en Hurtig eller eller en Rolfö kunde ha bidragit med. Grattis, Spanien, till en trolig succé i OS!

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.