Nu drar det igång

Det är några veckor sedan senaste inlägget. Men nu drar strax säsongen igång, och då är det dags för bloggen att vakna till igen. Nu sitter jag på Bravida Arena och väntar på avspark i Häckens otroligt viktiga hemmamatch mot Paris FC.

Seger, och det blir kvartsfinal längre fram i vår.

Men Paris FC är ett bättre lag än vad många tror, så det här blir långt ifrån lätt. Gästerna har riktig hög fart på kanterna, framför allt i form av Julie Dufour. Jag såg laget i Linköping i somras, och imponerades framför allt av nämnda Dufour och hennes snabbhet.

Men hon är inte ensam. Man har ju en av mina favoritmålvakter i nigerianska Chiamaka Nnadozie. Och härligt spelskicklig lirare i rutinerade veteranen Gaetane Thiney. Och kvalitet även på andra kanten i form av landslagsmeriterade Clara Mateo.

Just nu hör jag Mak Lind från rummet bredvid. Där pratar han inför sponsorer, och berättar om att Paris spelar med extremt hög press, där man går man–man. Det blir en utmaning för Häcken att spela sig förbi.

I Häckens lag saknas fortfarande Elin Rubensson. Men man har också bara två mittbackar i startelvan. Gissningsvis kommer även Hanna Wijk att spela i mittförsvaret. Det blir intressant att se hur hon löser det.

3 tankar på “Nu drar det igång

  1. Gott att du är tillbaka. Jag blir lite orolig varje gång bloggen tar en paus. Det är ju inte riktigt så att resten av media fyller upp tomrummet.
    Ja, jag tittar på er, Fotbollskanalen och Sportbladet. En enpersonsblogg håller er stången!

  2. Konstig match. Paris såg oengagerade ut. Häcken borde ha gjort 2-3 mål och det borde nog Paris också, men spelarna hade enormt svårt att träffa innanför målramen.

    Vi får glädja oss åt en poäng.

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.