Forum Elitettan

Jag möts ibland av önskemålet om att jag skall skriva mer om elitettan.

Tyvärr sitter jag varken på den kunskap eller tid som behövs för att fördjupa mig i vår näst högsta serie. Eftersom det dessutom är få matcher som tv-sänds, samt att jag har få lag inom mitt närområde, lär jag inte se många matcher i elitettan i år.

Men jag tänkte se om ni som följer olika lag i vår näst högsta serie kanske vill hjälpa till och uppdatera varandra på vad som händer i olika klubbar och matcher.

Därför testar jag att skapa den här underfliken som är reserverad för kommentarer om elitettan. Ni som tycker att det finns för lite att läsa om serien kan gå in och tipsa om nyheter, eller kanske skriva lite om en match ni sett.

Hoppas intresset finns.

60 thoughts on “Forum Elitettan

 1. Jag såg Hammarby-BP i första omgången i Elitettan i går. Anmärkningsvärt var två saker: Hammarby gjorde mål på i princip alla sina chanser och vann med 4-0. Detta trots att spelet kändes jämnt. Och domaren bevisade tyvärr att domarstandarden bitvis är låg i en serie som Elitettan. Bedömningsnivån var minst sagt svajande. Ibland blåste domaren för vad som såg ut som vanliga närkamper och ibland släppte hon mer allvarliga saker. Före Hammarbys 2-0 skedde en incident med misstänkt huvudskada på en BP-spelare, jag tror hela publiken förväntade sig en avblåsning men Hammarby tilläts göra mål. Till och med BPs sjukvårdare hamnade i diskussion med domaren. Efter detta tappade domaren respekten från BPs spelare. Några minuter senare blev Michelle Rojas Flores utvisad efter en livlig diskussion om en senare incident. Det är ytterst sällan man ser en spelare få gult kort efter snack och sedan omedelbart ett till gult kort och därmed rött kort. Jag har nog aldrig sett det hända.

  Spelmässigt i övrigt: Som sagt, Hammarby satte i princip alla sina chanser, men den konstiga matchutvecklingen efter 2-0 gör att det inte är värt särskilt mycket.

  BP stod upp väl i första halvlek och en bit in fram till 2-0, sedan efter utvisningen var det inte mycket till match. BP har uppenbart behov av en snabb forward. Tempest-Marie Norlin har kvaliteter men kunde inte vinna löpdueller med Hammarbys backlinje.

 2. Morön en av nykomlingarna i elitettan i år. Spelade i går lördag mot Kalmar och vann med 3-2. En match som till stora delar fördes av Morön. En anfallstrio som samtliga gjorde mål efter fantastiskt spel. En backlinje om 3 som inte släppte igenom många bollar. Kalmar som av många tippas i toppen av serien stod sig mkt bleka i denna premiärmatch. Morön kommer att överraska i denna serie.

  • Morön känns väldigt spännande. 3–2-segern borta mot Piteå i genrepet imponerar.

   Målvakten Sussie Åberg (tidigare Nilsson) känner man igen från damallsvenskt spel i Göteborg och AIK samt från Serbiens landslag. Hon spelade för Byttorps IF (den klubb jag tränar nu) när hon gick på fotbollsgymnasiet i Borås, så henne har jag haft på nära håll. En mycket bra målvakt.

   Gissar att hon är en nyckelspelare. Vad finns det för fler stöttepelare i Morön?

   • Hej Johan och tack för en mycket bra sida/sidor. Morön har ett relativt ungt lag där som Du nämner Sussi Åberg som är den med mest rutin. Christine Tjärnlund, spelat ngn ungdomslandskamp och mkt offensiv målgörare. Två nya amerikanskor Hayley Dowd och Katarina Guillou skapar tillsammans med Christine ”Kricka” det offensiva vapnet. Försvaret , Hanna Göthberg, stabil och trygg spelare som sällan låter ngn spelare komma förbi. Stor spelare med god fysik.Kommer från Göteborg o har bla spelat i Mossen o Qviding , fostrad i Ytterby o syster med Maja Göthberg.

 3. Såg Sundsvalls dff möta AIK igår. Bäst i Sundsvall var definitivt målvakten, Armstrong. Följsam, snabb och bra i luften. Kan bli Sundsvalls räddning i jämna matcher. I AIK såg det lite spänt ut i början och när målchanserna dök upp kändes det lite som att i ivern att vilja göra mål så var man inte riktigt vaken på var lagkamraterna befann sig. Så istället för att passa den med bättre läge gjordes halvdana avslut. Men som sagt Sundsvalls målvakt, räddade SDFF från att få fler än tre mål i baken, hade kunnat vara det dubbla. AIK ryktades skulle föryngra sitt lag – tur att det inte gjorts fullt ut då både Stegström och kapten Rosqvist ser ut att ha viktiga funktioner att fylla. På bänken satt Röstlund som inte heller är ung men antagligen betyder en hel del då hon aldrig är oengagerad, inte ens på bänken. Rosqvist var en stor dominant igår i laget, både i anfall och försvar. Sundsvalls Rexit (reservation för felstavning) gjorde några blixtaktioner och hon kan bli farlig ffa mot lag som inte har så starkt försvar Tror tyvärr att SDFF kan få det tufft för det känns lite tunt. Men kanske har man fler spelare på ingång? Soligt och varmt var det, trots att matchen började klockan 16. Men inte så mycket publik, SDFF har haft det tufft med sent tränarbyte, liten trupp mm, kanske både det och vädret påverkade publiktillströmningen.

 4. Asarum-Morön 0-1 efter 16 min. Båda lagen något avvaktande i sitt spel. Skapar inte mkt. Efter 30 min tar Morön över spelet men åstadkommer inga farliga avslut. 0-1 efter första halvlek.

    • Slutresultat Asarum-Morön 1-0. Tråkig och händelsefattig match där Asarum i andra halvlek gick ned på 5 backlinje och inte hade några skott på mål och knappt någon spelare offensivt. Morön slarviga i sitt passningsspel under i stort sett hela matchen. Morön hade större delen av bollinnehavet i andra halvlek men skapade inte några farliga situationer. Moröns tre forwards som i förra matchen glänste verkade under dagens match vara på annan plats än på fotbollsplanen. Kanhända har den långa resan bidragit till detta. Moröns försvar återigen så gott som fläckfria med Hanna Göthberg i spetsen, trygg och säker i sitt spel. Tyvärr skadade sig tidigare knäskadade Stina Hedlund, och fick hämtas med ambulans. Asarum nu tagit sammanlagt 4 poäng efter 2 spelade omgångar. Morön ligger kvar på 3 poäng.

 5. Har just sett AIK totaldominera derbyt mot Hammarby och ändå bara få 1-1.

  Kändes som minst 70-30 i bollinnehav med konstant tryck mot Hammarbymålet, inte minst under andra halvlek.

  AIK saknade kyla i avgörande lägen. Kan de komplettera med detta så kommer de jogga heem Elitettan.

  Kul också med 1066 i publiken. (Fritt inträde.)

   • Med reservation för att jag ännu inte sett alla lag så ser AIK i alla fall starka ut. Hammarby är en gåta, tycker jag. Mystiskt att de kunde vinna med 4-0 mot BP, men då hade ju BP domaren emot sig. I går på Skytteholm var Bajen bleka, förutom en period just kring målet, när de skapade tryck mot AIK.

 6. Elitettan var ruskigt svårtippad på förhand. Och det har inte blivit så mycket klarare efter två omgångar. Bara Umeå har full poäng. De skuggas av Hammarby, AIK, Lidköping och Asarum på fyra.

  I botten är IFK Kalmar och BP utan poäng. De båda möts för övrigt i nästa omgång. Och Kvarnsveden som jag tippat i toppen har bara en pinne. Jag såg sista kvarten mellan Kalmar och Lidköping. En öppen match som kunde gått i båda riktningar. Men där fjolårets skyttedrottning Sandra Lagerbratt avgjorde i 90:e minuten med sitt andra mål i matchen.

  Hennes första var tyvärr en ganska grov målvaktstavla. Noterbart i övrigt var att Kalmars Elsa Karlsson var petad ur startelvan för första gången på fem år.

  Anmärkningsvärt ur den andra omgången var att 1066 personer (fri entré) såg derbyt mellan AIK och Hammarby. Anmärkningsvärt också att Umeås Ebere Orji inlett årets serie lysande. Hon följde upp sitt premiärmål med att göra tre i andra omgången.

  Med sina fyra mål har hon gjort fler mål än elva av seriens lag. Noterbart också att Orjis ersättare i Mallbacken, Irvina Bajramovic har gjort mål i båda omgångarna. Bajramovic är en spelare som jag såg några gånger i Göteborg, och som jag tycker har potential. Hon kanske kan få ett genombrott i år?

 7. Har ett önskemål, om det är möjligt: Undrar om du skulle kunna göra så att kommentarerna hamnar i omvänd ordning, dvs senast kommentar överst? Kommer att bli väldigt mycket scrollande så småningom…

   • Aha, det är här det kommer ifrån! Det kan möjligen fungera i just detta delforum där det kanske blir färre svar och kommentarer än från en artikel i bloggens huvudforum. Där blir det nämligen helt galet dåligt. Nu blir det som att läsa sista kapitlet i en bok först i flödet. Ska man förstå varför någon svarat som de gjort på en tidigare kommentar eller hur diskussioner förts blir det helt knasigt. Man börjar väl läsa från första kapitlet och inte från sista?! Det blir dessutom inte mindre scrollande med att ha senaste kommentaren först. Återgå till tidigare, tack!

   • Varför ändra spå detta? blir liksom inte av så ofta att man bläddrar hela vägen ner för att se om det kommit någon ny kommentar. Om den senaste står överst så står ju eventuella svar på den i direkt anslutning.

 8. Match mellan Morön-Borgeby kommer att spelas ikväll lördag 27/4 kl 22.00 i Skellefteå. Detta pga av SAS flygstrejk.

 9. Om Utland var namnet för dagen i damallsvenskan är Simonsson definitivt namnet som gäller i elitettan. AIK:s Therese Simonsson gjorde nämligen hela fem av målen när Solnaklubben vann med förkrossande 8–2 borta mot Lidköping.

  Simonsson går därmed upp i toppen av skytteligan med totalt sex mål. Och AIK hakar på i toppen. Högst upp har vi fortsatt Umeå IK, som i dag vann den svåra bortamatchen i Värmland mot Mallbacken med 1–0.

  Segermålet gjorde av Wilma Öhman precis innan paus. I den matchen debuterade Umeås nyförvärv från Växjö, Elin Åkerman, med ett kort inhopp. Umeå hade 8–1 i avslut och 7–2 i hörnor, vilket antyder att segern var i underkant.

  Även Hammarby hakar på i toppen. Astrid Larsson fortsätter att göra mål i alla matcher. Hon blev segerskytt i den första halvleken när Bajen vann med 2–1 borta mot Uppsala.

  Därmed leder UIK på full poäng närmast före AIK och Hammarby, som båda står på sju. Kanske är det här de tre lag som gör upp om de båda damallsvenska platserna i höst?

  Under nedflyttningsstrecket finns Mallbacken, Kvarnsveden och BP – alla med varsin poäng. BP fixade sin första poäng för året genom en sen kvittering borta mot IFK Kalmar.

  Eldina Ahmic slog till på volley i en av BP:s få framstötar. Innan Ahmics kvittering hade hemmalaget haft ett tiotal kvalificerade chanser att punktera matchen. Resultatet 1–1 innebar även Kalmars första poäng. Man har dock så bra målskillnad att man ligger över nedflyttningsstrecket.

  Helt färdigspelat är det inte i dag. 22.00 spelas ju nykomlingsmötet Morön–Borgeby. Det blir intressant att se publiksiffran från den matchen.

 10. Uppsala-Hammarby
  Tempostark första halvlek med många målchanser. Totalt för hammarby i matchen 3 ribbskott och ett stolpskott
  Hammarby bättre laget men Uppsala låg på kontring och fick en chans som vart mål i första.
  Hammarby bättre o bättre för varje match
  Idag kom lawlaw , Jonna och alma in. samtliga kan starta så bänken ser riktigt bra ut
  Uppsala bygger hela sitt spel på långbollar kändes det som. Målvakt, innerback ut till ytterback och sedan långt på forwards.
  Dem är ändå farliga när dem får chansen men hammarby spelade lågt och tog bort ytorna
  Fantastiskt väder och bra publik.
  Bra arrangemang av Uppsala men bajenbussen med följare gjorde matchen.
  Återigen otroligt låg kvalitet på domarna. Under all kritik. Spelarna hade jättesvårt med bedömningarna.
  Släppte solklara offside och kapningar till att blåsa för spelare som snubbla på bollen.

 11. Har just sett den historiska första Elitettanmatchen på Friends Arena.

  AIK stod inte att känna igen. Ingen kunde ana att detta lag utklassat Lidköping med 8-2 och dominerat 1-1-matchen mot Hammarby. Kanske nerver? Kanske ovanan vid Friends underlag (hybridgräs, va?).

  Uppsala tog ledningen efter att AIK slarvat i försvaret. AIK kvitterade i första halvlek och tog sedan turligt ledningen tidigt i andra halvlek via en frispark som gick via en Uppsalaspelare i mål.

  Uppsala tryckte sedan på medan AIK helt tappade intresset. Domaren lade obegripligt till en extra minut, utöver aviserade 3 tilläggsminuter. När då Uppsala fick en frispark utanför straffområdet kändes det givet på förhand att det skulle bli 2-2, vilket också blev fallet.

  Domarstandarden i damfotbollen är tyvärr usel.

  Publiksiffra: 811.

 12. Sundsvall-Morön 2-5. En match som i det hela fördes av Morön. Efter 2 min hade Morön gjort 2 mål. Dock orsakade eller var Hanna Göthberg bidragande till att Sundsvall fick två straffar tilldömda. En rejäl brytning och ett missöde. Morön mycket starka i både försvars samt offensivt spel. Morön kommer att utmana de på förhand favorittippade lagen. Starkt spel både offensivt samt försvarsmässigt. Eloge till Morön!

  • Starkt av Morön, som nu är tabelltrea, och som går upp på damallsvensk plats om Kvarnsveden vinner mot Umeå. Däremot mindre bra publiksiffra i Sundsvall. 62 personer är under skamgränsen.

 13. Passade på att se först Hammarby – Mallbacken och sedan AIK – Uppsala. Hammarby ägde matchen mot Mallbacken och det var först i slutet som de senare fick till några halvchanser, men då hade Hammarby tagit ledningen. Hammarby var mycket mer bollsäkra och hade bra driv i spelet. Mallbacken riskerar med nuvarande spel att fortsätta som bottenlag i serien. Ljusglimt framåt finns i Bajramovic, men det är nästan den enda och hon är mycket ensam på topp. Hammarby kunde (borde?) vunnit med fler mål.

  AIK har tydligen gott om pengar eller tror på framgång med fritt inträde (hela säsongen). Efter fin publiksiffra i derbyt mot Hammarby förra omgången kom nu drygt 800 till Friends. En hel del från Uppsala och en hel del som ”övervintrat” från eftermiddagens herrmatch. Jag tvivlar på samma siffror på Skytteholm nästa gång och ”herrklacken” kommer. Kul match att se med två lag som jobbade på matchen igenom och där båda lagen bjöd på/skapade chanser. Uppsala tappade tidig ledning och låg under med 2-1, men fortsatte gnugga på. Kvitteringen till 2-2 kom på frispark och tilläggstid i andra. Det kändes nog som tappade poäng för AIK och vunnen poäng för Uppsala – den pinnen var de värda sett till hela matchen.

  Det var nog ingen slump att AIK och Hammarby spelade oavgjort nyligen. Jag tycker de verkar jämnstarka, även om AIK tappade poäng idag. Uppsala är inte långt efter, om alls, och är bättre än tabellen visar.

  • Vad var din tolkning av den extra tilläggstidsminut som domaren hittade? Rimligen borde hon blåst av efter tre minuter?

   • Jag har ingen bra förklaring, men det kanske bara handlade om ”minst tre minuters tilläggstid”? Olika domare verkar olika noga med att blåsa av exakt på sekunden. Däremot tycker jag nog att domarna både i den här matchen och i Hammarbymatchen gjorde en helt OK insats över hela matchen, men enskilda domslut eller brist därpå kan alltid diskuteras.

    • Jag är less på domare som går in och avgör matcherna med underliga domslut. Först cupfinalen mellan Göteborg och Kristianstad där domare hittar en straff och nu den här domaren som hittar en extra tilläggsminut.

   • Samma domare som i matchen Uppsala-Hammarby häromsistens. Var inte bra då och inte heller den här gången. Ojämn i bedömningen, visserligen åt bägge hållen fram till övertidsminuterna…Hur ska spelarna veta var domarens nivå ligger när den svajar under hela matchen?! Ena stunden si och nästa så. Hoppas det var någon domarkontrollant på plats. Hon är kanske inte riktigt mogen för den här nivån ännu.

  • Tror att en del AIKspelare var lite övertaggade i den här matchen och det tog ut sin rätt tio minuter in i andra halvlek. (Modin var definitivt en av dem och det höll ju i sig efter slutsignalen då hon fick gult kort) Då började man spela lika tråkigt som Uppsala – dvs långbollar, det var sällan mer än 3 passningar i uppspelen…Det här är tendenser som AIK hade det året Kalmar gick upp – man får någon slags kollektiv genomklappning då inte ens de äldre och rutinerade tar ansvar och får med sig laget på rätt spår.
   Matchen förstördes av domaren, tyvärr.Hon verkade nästan mer tagen än spelarna av att vara på Friends.
   Tycker Skytteholm är gemytligare, förhoppningsvis kan det bli bra publiksiffror där också!

 14. Kvarnsvedens IK – Lidköpings FK, 6-2
  Ett resultat som inte alls speglar matchbilden. Lidköping hade större delen av spelet och tog också ledningen efter 18 minuter. Den första halvtimmen lyckades dessutom Lidköpings försvar att sätta press på Kvarnsvedens Temwa Chawinga, vilket uppenbarligen gav effekt. Den pressen höll emellertid inte hela halvleken ut och i halvtid ledde Kvarnsveden med 2-1.
  Andra halvleken hade Lidköping åter bollen en stor del av tiden, men Kvarnsvedens försvar spelade upp sig och med en del oskärpa i Lidköpings inlägg uteblev målen. Istället kunde Temwa Chawinga ha lekstuga på Lidköpings planhalva när Kvarnsvedens backar gång på gång lyckades med sina långbollar upp till henne. Chawinga gjorde fem av Kvarnsvedens totalt sex mål och spelade på en helt annan nivå än resten av spelarna på planen. Lidköping fick ett tröstmål på slutet, men annars var det mycket hängande huvuden sista 20 minuterna. En liten ljusglimt i gästernas lag tycker jag i alla fall att unga (19 år) Karin Kronbergs inhopp var, där hon med en kvart kvar av matchen lyckades sätta lite press och störa Chawingas spel flera gånger.

 15. Befarar att AIK får det tufft idag…de tappade poäng mot Uppsala och förlorade mot Kalmar. De saknar en ledare på plan, lagkaptenen behöver nån till som försöker ta tag i det som havererar.

  • Efter första halvlek mot BP kan jag bara ge dig rätt, Mats.

   Jämfört med säsongens tre första matcher har AIK helt tappat driv och självförtroende.

   Att låta ett bottenlag som BP äga initiativet fast du spelar på hemmaplan är obegripligt.

   Men ändå 0-0 efter första. Med lite tur kan det fortfarande bli 3 pinnar.

 16. AIK räddades i 93:e minuten av vad som nästan såg ut som ett vådaskott från Johanna Lindell.

  1-0 och bittert för BP som stod upp väl.

  Kanske är AIKs chanser att nå allsvenskan inte förbi?

  Publik: 478

 17. Hammarby-Borgeby slutade med programenlig hemmaseger, 4-2, men Borgeby var en trevlig bekantskap som kunde fått med sig poäng.

  Borgeby hade en boll i stolpen och i anfallet efter gjorde Hammarby 3-1 på en kontring. Precis innan Hammarbys 4-2 kunde Borgeby fått straff pga hands (men kanske rätt att fria).

  Pigg i Hammarby, Lawlaw Nazeri som gjorde 1-0.

  Publik: 575.

 18. Måste reagera över domarna i matchen mellan Morön-Umeå IK under gårdagens match hemma på Skogsvallen. En ojämn domarinsats under hela matchen. Tyvärr dömde domaren straff för Umeå IK efter 33 min då ställningen var 1-0 till hemmalaget Morön. En helt felaktig straff då en händelse , Umeåspelare snubblar på en Morönspelares fot utanför straffområdet. Det var en solklar icke straffsituation vid händelsen, samt går man in och tittar på händelsen i efterhand så var den än mer solklar. Ingen straffsituation. Umeå tog dock tillvara sin gratischans och utjämnade till 1-1. I 50 minuten kommer domarens nästa felbedömning då denne blåser hörna till Umeå trots att det är en Umeåspelare som slår ut bollen. En match där Morön var värda att inkassera 3 poäng. Hayley Dowd stod för Moröns 1-0 mål i 6 minuten och har nu gjort 10 mål.

 19. Har sett ännu en frustrerande hemmamatch med AIK. AIK verkar trivas avsevärt bättre på bortaplan i år. Hemma är det spänt och oerhört svårt att förvalta stora spelövertag.

  Så även idag mot Kvarnsveden, som fick 1-1 trots att AIK hade säkert 75-25 i bollinnehav.

  Kvarnsveden är avsevärt svagare jämfört med när laget i allsvenskan kunde skaka vilket lag som helst (tack vare Tabitha Chawinga så klart).

  Lillasyster Temha Chawinga har potential men mot AIK fick hon inte ut mycket.

  Elitettan känns redan avgjord trots att Hammarby otippat förlorade mot Lidköping. Umeå och Hammarby går upp.

  • Jag vet inte om jag håller med om att det på något sätt skulle kännas avgjort. Känslan jag har fått är snarare att Hammarby kanske iof fått mig sig resultaten i de flesta matcherna vilket är starkt men att de troligen ändå kommer tappa lite poäng här och var.

   Jag ser också AIK som ett starkare lag egentligen som borde komma igång även på hemmaplan och då finns det stora möjligheter att de kan blanda sig i.

   Vad gäller lagen bakom är det sant att det än så länge varit en liten skillnad i kvalité men Lidköping har varit starka på slutet och Uppsala har plockat de trepoängare som de ska göra efter den tuffa starten mot de tre topplagen.

   Jag tror att matchen mellan Lidköping och Uppsala på söndag avgör om någon av dem kan hänga på. Där tror jag faktiskt dock det krävs att det är Uppsala som tar det då de är ett lag som tidigare varit lite trögstartade men sedan kommit igång på våren. Jag tror att de till våren har tagit de där stegen för att utmana topp 3, det gäller bara att inte tappa några onödiga poäng fram tills dess.

   För övrigt så tycker jag det verkar vara en trevlig tråd det här, kul med lite folk som har lite koll på Elitettan.

   • Ett par oväntade resultat öppnar möjligtvis upp serien lite, jag tänker då på Lidköpings seger mot Hammarby och AIKs bortaseger mot Umeå. Men min magkänsla säger mig ändå att Umeå och Hammarby står distansen ut medan AIKs svaga hemmaplansspel fäller dem.

    • Håller med dig. Ibland får man känslan av att AIK inte gör läxan riktigt – dvs ”läser” in sig på/Om motståndarna. Lite för mycket ungt, ingen ledare på plan och inte alltid inhopparna har koll på vad som händer på planen och förstår vad den ska bidra med. Typ mot Uppsala, en drog på sig tre-fyra frisparkar åt motståndarna. Visste helt enkelt inte var motståndarna befann sig

 20. Trodde man kunde lägga in bilder här, synd att det inte verkar gå. Mycket fin publiksiffra på Hammarby IP på seriefinalen Hammarby-Umeå. Gissningsvis 1 500..?

  • Tyvärr går det bara att lägga upp länkar i kommentatorsfältet. Här är en länk från Hammarby IP. Ser trevligt ut.

   För övrigt har ju tabellen jämnats ut lite i och med de senaste omgångarnas resultat.

   En noterbar sak är att Lidköping ligger på fjärde plats med målskillnaden 19–24. Laget har fem segrar och två förluster. Alla segrarna har varit med uddamålet, medan förlusterna har varit stora (6–2 och 8–2).

   I skytteligan ligger trion Temwa Chawinga (13), Therese Simonsson (12) och Hayley Dowd (11) efter tio omgångar på ett snitt på mer än ett mål per match.

 21. AIKs hemmakomplex tycktes leva kvar mot Morön – underläge med både 0-1 och 1-2, men AIKs tyngd tog ut sin rätt och de kunde vända till 4-2. Tre baljor av Therese Simonsson som måste leda skytteligan i Elitettan nu?

  Trist med usel publiksiffra, 264 pers. Inte minst eftersom Hammarby lockade 1800 pers till Hammarby IP.

  Men nu har AIK häng på Umeå som förlorat mot bägge toppkonkurrenterna.

 22. AIK tog en knapp men klar seger mot Asarum, 2-0 efter två mål av Nicole Odelberg Modin.

  Asarum var blekare än jag trodde, de har trots allt tre segrar och tre oavgjorda. Nu hade de inte en målchans.

  Tyvärr usel publiksiffra igen, 191 om jag hörde rätt.

  Tätt i toppen efter att Hammarby mycket oväntat förlorat mot Morön, 2-3.

  • Såg matchen på plats och håller med. AIK hade i princip allt spel och det var först när de ”lät” Asarum komma upp i slutet av andra som de närmade sig AIK:s mål. Det dröjde ungefär en kvart innan de alls kom över på AIK:s planhalva. Samtidigt kom 2-0-målet först på tilläggstid, så visst levde ändå AIK onödigt farligt. Odelberg är både stor, tuff och målfarlig, en ”riktig” kapten. Hörde 193 i publiksiffra och fritt inträde hjälpte alltså inte. Återigen visar det sig att av AIK, Djurgården och Hammarby är de sista det enda publiklaget.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.