Forum Elitettan

Jag möts ibland av önskemålet om att jag skall skriva mer om elitettan.

Tyvärr sitter jag varken på den kunskap eller tid som behövs för att fördjupa mig i vår näst högsta serie. Eftersom det dessutom är få matcher som tv-sänds, samt att jag har få lag inom mitt närområde, lär jag inte se många matcher i elitettan i år.

Men jag tänkte se om ni som följer olika lag i vår näst högsta serie kanske vill hjälpa till och uppdatera varandra på vad som händer i olika klubbar och matcher.

Därför testar jag att skapa den här underfliken som är reserverad för kommentarer om elitettan. Ni som tycker att det finns för lite att läsa om serien kan gå in och tipsa om nyheter, eller kanske skriva lite om en match ni sett.

Hoppas intresset finns.

15 thoughts on “Forum Elitettan

 1. Jag såg Hammarby-BP i första omgången i Elitettan i går. Anmärkningsvärt var två saker: Hammarby gjorde mål på i princip alla sina chanser och vann med 4-0. Detta trots att spelet kändes jämnt. Och domaren bevisade tyvärr att domarstandarden bitvis är låg i en serie som Elitettan. Bedömningsnivån var minst sagt svajande. Ibland blåste domaren för vad som såg ut som vanliga närkamper och ibland släppte hon mer allvarliga saker. Före Hammarbys 2-0 skedde en incident med misstänkt huvudskada på en BP-spelare, jag tror hela publiken förväntade sig en avblåsning men Hammarby tilläts göra mål. Till och med BPs sjukvårdare hamnade i diskussion med domaren. Efter detta tappade domaren respekten från BPs spelare. Några minuter senare blev Michelle Rojas Flores utvisad efter en livlig diskussion om en senare incident. Det är ytterst sällan man ser en spelare få gult kort efter snack och sedan omedelbart ett till gult kort och därmed rött kort. Jag har nog aldrig sett det hända.

  Spelmässigt i övrigt: Som sagt, Hammarby satte i princip alla sina chanser, men den konstiga matchutvecklingen efter 2-0 gör att det inte är värt särskilt mycket.

  BP stod upp väl i första halvlek och en bit in fram till 2-0, sedan efter utvisningen var det inte mycket till match. BP har uppenbart behov av en snabb forward. Tempest-Marie Norlin har kvaliteter men kunde inte vinna löpdueller med Hammarbys backlinje.

 2. Morön en av nykomlingarna i elitettan i år. Spelade i går lördag mot Kalmar och vann med 3-2. En match som till stora delar fördes av Morön. En anfallstrio som samtliga gjorde mål efter fantastiskt spel. En backlinje om 3 som inte släppte igenom många bollar. Kalmar som av många tippas i toppen av serien stod sig mkt bleka i denna premiärmatch. Morön kommer att överraska i denna serie.

  • Morön känns väldigt spännande. 3–2-segern borta mot Piteå i genrepet imponerar.

   Målvakten Sussie Åberg (tidigare Nilsson) känner man igen från damallsvenskt spel i Göteborg och AIK samt från Serbiens landslag. Hon spelade för Byttorps IF (den klubb jag tränar nu) när hon gick på fotbollsgymnasiet i Borås, så henne har jag haft på nära håll. En mycket bra målvakt.

   Gissar att hon är en nyckelspelare. Vad finns det för fler stöttepelare i Morön?

   • Hej Johan och tack för en mycket bra sida/sidor. Morön har ett relativt ungt lag där som Du nämner Sussi Åberg som är den med mest rutin. Christine Tjärnlund, spelat ngn ungdomslandskamp och mkt offensiv målgörare. Två nya amerikanskor Hayley Dowd och Katarina Guillou skapar tillsammans med Christine ”Kricka” det offensiva vapnet. Försvaret , Hanna Göthberg, stabil och trygg spelare som sällan låter ngn spelare komma förbi. Stor spelare med god fysik.Kommer från Göteborg o har bla spelat i Mossen o Qviding , fostrad i Ytterby o syster med Maja Göthberg.

 3. Såg Sundsvalls dff möta AIK igår. Bäst i Sundsvall var definitivt målvakten, Armstrong. Följsam, snabb och bra i luften. Kan bli Sundsvalls räddning i jämna matcher. I AIK såg det lite spänt ut i början och när målchanserna dök upp kändes det lite som att i ivern att vilja göra mål så var man inte riktigt vaken på var lagkamraterna befann sig. Så istället för att passa den med bättre läge gjordes halvdana avslut. Men som sagt Sundsvalls målvakt, räddade SDFF från att få fler än tre mål i baken, hade kunnat vara det dubbla. AIK ryktades skulle föryngra sitt lag – tur att det inte gjorts fullt ut då både Stegström och kapten Rosqvist ser ut att ha viktiga funktioner att fylla. På bänken satt Röstlund som inte heller är ung men antagligen betyder en hel del då hon aldrig är oengagerad, inte ens på bänken. Rosqvist var en stor dominant igår i laget, både i anfall och försvar. Sundsvalls Rexit (reservation för felstavning) gjorde några blixtaktioner och hon kan bli farlig ffa mot lag som inte har så starkt försvar Tror tyvärr att SDFF kan få det tufft för det känns lite tunt. Men kanske har man fler spelare på ingång? Soligt och varmt var det, trots att matchen började klockan 16. Men inte så mycket publik, SDFF har haft det tufft med sent tränarbyte, liten trupp mm, kanske både det och vädret påverkade publiktillströmningen.

 4. Asarum-Morön 0-1 efter 16 min. Båda lagen något avvaktande i sitt spel. Skapar inte mkt. Efter 30 min tar Morön över spelet men åstadkommer inga farliga avslut. 0-1 efter första halvlek.

    • Slutresultat Asarum-Morön 1-0. Tråkig och händelsefattig match där Asarum i andra halvlek gick ned på 5 backlinje och inte hade några skott på mål och knappt någon spelare offensivt. Morön slarviga i sitt passningsspel under i stort sett hela matchen. Morön hade större delen av bollinnehavet i andra halvlek men skapade inte några farliga situationer. Moröns tre forwards som i förra matchen glänste verkade under dagens match vara på annan plats än på fotbollsplanen. Kanhända har den långa resan bidragit till detta. Moröns försvar återigen så gott som fläckfria med Hanna Göthberg i spetsen, trygg och säker i sitt spel. Tyvärr skadade sig tidigare knäskadade Stina Hedlund, och fick hämtas med ambulans. Asarum nu tagit sammanlagt 4 poäng efter 2 spelade omgångar. Morön ligger kvar på 3 poäng.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.