Älvsjö AIK klart för elitettan – grattis

Under förmiddagen har Älvsjö AIK meddelat att man fått en plats i elitettan. Grattis. Det skall ha uppstått en vakans i näst högsta serien, och eftersom Älvsjö var första reserver gick den fria platsen till Stockholmsklubben.

Vilket lag som dragit sig ur har däremot inte meddelats. Enligt en kommentar i Forum Elitettan från i lördags handlar det om Assi IF. Men jag hittar ingen bekräftelse på det, varken i lokalmedia, på klubbens hemsida eller förbundets hemsida.

Tillagt i efterhand: Nu bekräftas det via P4 Norrbotten att det handlar om Assi IF.

 

4 tankar på “Älvsjö AIK klart för elitettan – grattis

 1. Beata Kollmats har fått GT:s Kristallkula som Västsveriges bästa fotbollsspelare på damsidan. 27 åriga Beata som representerar Kopparberg/Göteborg får motiveringen för, citat: ” Hon är en modern mittback med stora ledaregenskaper, oftast rätt placerad och brytsäker, bra på huvudet och bra med båda fötterna och därmed passningsskicklig”.

  Kan bara hålla med, Beata är en underskattad spelare som inte får dom stora rubrikerna i media och denna utmärkelse känns därför extra rätt. Kanske skall hon få en chans i landslaget, även om konkurrensen just där är stenhård, men att Beata håller internationellt visade hon i matcherna mot Bayern Munchen i Champions leauge.

 2. Jag tycker att det oerhört tråkigt att Assi drar sig ur Elitettan. När man kommer som bortasupporter till Risögrund känner man sig välkommen från första till sista minuten. Det var den roligaste resan förra säsongen. Hoppas Assi är tillbaka snart.
  Kram till alla i Norrbotten. Nu gäller det att heja fram Luleå till två SM-guld i ishockey.

 3. IFK Göteborg har i dag på ett extra möte beslutat att starta ett damlag och skall starta från division 4. Enligt IFK Göteborgs representanter på mötet var det ett krav från många supportrar samt från sponsorer.

  Bra beslut hursom. Bra att etablerade fotbollsklubbar har en herr- resp damsektion. Känns naturligt och riktigt för framtiden.

 4. Intressant och trevlig nyhet att IFK Göteborg sätter ett sprillans nytt seniordamlag på benen! Dock är det ingen skapelse som ser dagens ljus med silversked i munnen. På det extra årsmötet beslöts om ganska bestämda villkor för division 4-laget. Under ”uppstartsfasen” på 2-3 år har man att bevisa sitt berättigande genom ”organisk tillväxt inom seriesystemet”, alltså inget snålskjutsåkande med hjälp av eller på bekostnad av befintliga damlag. (Det var tydligen aldrig aktuellt att försöka köpa och stöpa om Jitex Mölndal BK.) När prövotiden är över kan laget sedan söka medlemskap i IFK:s alliansförening. När starten är ett faktum, kan det ju undras om det blir en konkurrenssituation med Kopparbergs Göteborg FC, i första hand vad beträffar talangjakt på unga spelare i staden och regionen. Riktig konkurrens uppstår givetvis inte förrän laget har överlevt de kritiska ”barnaåren” och börjat klättra inom seriesystemet.

  Vi önskar det blivande blåvita damlaget ett stort lycka till!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.