Anonma är bäst i Afrika

I morse listade jag diverse prisvinnare runt om i världen. I kväll har det tillkommit en – Turbine Potsdams anfallsstjärna Genoveva Anonma valdes nämligen till Afrikas bästa spelare.

Dessutom valdes Anonmas landslag, Ekvatorial-Guinea, till årets lag i Afrika. Som noteras av den här länken så är det ingen speciellt jämställd gala i Afrika. Det delas ut massor av priser till herrar, och tas ut ett all star team med herrar – med det är bara två priser för damer.

När det gäller Anonma kändes priset rätt självklart. Hon vann skytteligan i Frauen-Bundesliga på 20 mål i våras, och hon blev även skyttedrottning när Ekvatorial-Guinea vann afrikanska mästerskapet nu i höstas. Då på sex mål.
Huruvida Anonma har vunnit priset tidigare verkar lite osäkert. Jag har sett uppgifter på att hon vann även 2008. Fast det året finns även uppgifter där Alice Mattlou från Sydafrika står som segrare.

Bland herrarna prisades Manchester City-spelaren Yaya Touré från Elfenbenskusten. Det känns också som ett klockrent val.

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.