Afrika – den vita kontinenten

Jag kommer med en varning direkt – det här inlägget handlar om den här bloggen, och inte så mycket om damfotboll.

Men jag tänkte att några kanske kan tycka att det är intressant att se vilken spridning det är på den här bloggen.

I går var det exakt ett år sedan WordPress skaffade en funktion som gör att man kan se från vilka länder som bloggens läsare kommer. Och det är inte utan viss stolthet jag noterar att bloggen sedan dess haft läsare från 116 olika länder. Här är en skärmdump där de 116 länderna har olika stark färg beroende på antalet klick:

Härifrån har läsarna kommit det senaste året.

Härifrån har läsarna kommit det senaste året.

De stora vita fläckarna är Grönland, Kina, ett gäng före detta Sovjetstater samt stora delar av Afrika. Så på den här kartan är det Afrika som är den vita kontinenten. Jag får fundera lite på hur jag skall göra för att nå ut även i den delen av världen…

Det är förstås roligt att en blogg på svenska kan engagera folk utanför vårt land, även om jag inser att svenskar i utlandet står för en stor del av besöken från övriga världen.

Fast då och då dyker det upp kommentarer på främmande språk, från läsare som använder google translate eller liknande översättningsprogram för att förstå. Ett sådant på spanska kom i går från Uruguay, där jag tydligen har en läsare – och Lotta Schelin en stor supporter. Kul.

Tidigare har bland annat läsare från våra nordiska grannländer samt från Ryssland, USA och Spanien gjort sig till känna. Förstås roligt det också.
För det är ju nämligen genom kontakterna med läsarna – givetvis även de svenska – som man får energi att skriva mer. Vi hörs.

4 tankar på “Afrika – den vita kontinenten

  1. 389 besök från Uruguay, kom inte ihåg att ha in bloggen så många gånger, så det kan ha mer av en läsare av denna del av världen, plus att glädje slog Brasilien och Argentina;) haha

  2. Ser att Portugal är ”blank”, så det innebär att om man nu får dina inlägg via email så registreras inte jag som bloggläsare? Nu kan du fylla i Portugal manuellt, jag är en trogen läsare. Ha det gott! //Stefan

    • Antingen är det bilden som är svårläst, eller så lurar din webbläsare dig lite. För helt vitt är det inte på Portugal. Hade jag låtit ett land till vara med i listan så hade just Portugal också kommit med. 230 klick är bokförda från Portugal. Klart godkänt.

  3. Känns som lite svagt intresse i Danmark tycker jag … jämfört med övriga nordiska länder iallafall. Lite märkligt med tanke på att vi har en hel del danska spelare av ‘hög kaliber’ i Damallsvenskan som du ju därmed skriver en del om. Intresset för damfotboll kan ju i o f s vara lägre i Danmark än övriga nordiska länder … vad vet jag ?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.