Bara kryss mot Finland i F19-EM

Sverige inledde F19-EM:s slutspel med att spela 1–1 mot Finland. Utan att ha sett matchen känns det som att vi skall vara väldigt glada över det resultatet.

Kristianstads talang Marija Banusic gav Sverige ledningen redan i fjärde minuten. Men efter det hade vårt lag inte ett enda mer avslut mot mål. Finland hade däremot sju, och lyckades alltså sätta ett av dem.

Med tanke på att finskorna också vann hörnorna med 7–4 och avsluten totalt med 16–5 skall vi nog vara glada över att det inte blev fler finska mål.

I den andra matchen i gruppen blev det också 7–1 i avslut mot mål. Där visade dock Tyskland väldigt mycket större effektivitet än vad Finland gjorde mot Sverige. Tyskorna gjorde nämligen fem mål på sina sju skott mot mål mot Norge. Alla fullträffarna kom före paus.

Först gjorde Essens Linda Dallmann två, sedan följde Potsdams supertalang Pauline Bremer (född 1996) upp med ett äkta hattrick. Bremer tog redan i vintras en ordinarie tröja i Potsdam, och är en av många tyska jättetalanger.

Sverige ställs mot Tyskland i nästa match. Eftersom ettan och tvåan i gruppen både går till semifinal och till nästa års F20-VM-slutspel är det hyperviktigt att nå ett bra resultat.

Tre poäng på de två matcherna mot Tyskland och Norge kan räcka för semifinal. Dagens poäng var förstås väldigt viktig. Fast framför allt blev man lite tveksam till nivån på vårt lag. För Finland kommer ju faktiskt till spel i EM utan sina två bästa spelare, Nora Heroum och Natalia Kuikka.

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.