Costa Rica till VM efter straffar

Costa Rica blev 18:e land att säkra sin plats i nästa års VM-slutspel i Kanada. Tacka målvakten Dinnia Diaz för det.

Costa Rica–Trinidad och Tobago blev jämnare än jag hade väntat mig. I varje fall målmässigt.

Sett till spelet var Costa Rica klart bättre, man hade också 14–4 i avslut efter 120 minuter. Men Trinidad och Tobagos spelare var huvudet längre än sina motståndare och levde på fasta situationer, där man vann huvuddelen av nickduellerna. Det var också ett nickmål som gjorde att det efter 120 minuters spel stod 1–1 i protokollet vilket innebar att straffar fick avgöra kampen om VM-platsen.

I straffläggningen hade Costa Ricas spelare bäst ordning på sina nerver. Och så hade de Dinnia Diaz i mål. Medan Costa Rica gjorde mål på sina tre första straffar räddade Diaz alla T&T:s tre. Här snackar vi stor hjältinna.

Och även om jag älskar sagor som den om lilla Trinidad och Tobago så känns det rätt att Costa Rica vann. För som jag ser det gjorde laget två regelrätta mål i matchen. Det andra, som föll under förlängningen, blev dock bortdömt för offside – ett domslut som jag tror var felaktigt. Jag skriver tror eftersom det inte erbjöds någon klockren repris. De jag såg tydde dock på att målet borde ha godkänts. Men tyvärr är ju tveksamma domarinsatser en del av fotbollen.

Costa Rica gör nästa år sitt första VM-slutspel någonsin för damer. Trinidad och Tobago har två chanser till att göra costaricanskorna sällskap i Kanada.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.