En grå och tråkig VM-trupp

Tyvärr måste jag säga att det var en grå och tråkig VM-trupp Pia Sundhage och Lilie Persson presenterade tidigare i dag. Jag har haft egen match i kväll och skall upp tidigt i morgon bitti och orkar inte göra någon jätteanalys nu.

Men jag skrev en kommentar på bt.se direkt efter presskonferensen. I den kommentaren konstaterar jag att truppen innehåller en handfull spelare som inte tillför något i ett VM. I varje fall är de inte användbara på planen.

Texten är Plus-låst, men för er som vill läsa den hoppas jag att den här länken skall funka. Annars vet jag att kommentaren finns upplåst i 24 timmar via mitt Twitterkonto.

En längre analys av truppen kommer förhoppningsvis redan i morgon. Vi hörs.

3 tankar på “En grå och tråkig VM-trupp

 1. Håller med så klart, grå och tråkig trupp. ett resultat av att den uteblivna generationsväxlingen inneburit att Sundhage, hon och ingen annan, ställt oss i en hemsk återvändsgränd. Ett antal halvskadade namn där flera av dom tydligt passerat bäst före datum. På tragisk bekostnad av namn som Eriksson, Larsson, Svensson, Göransson m.fl.

  Heja Sverige, nu hoppas vi med hela hjärtat att vi tar medalj, men tror tyvärr de flesta håller med om att ingen av oss är beredd att spela en enda svensk krona på att det blir så.

  Heja Sverige, strax satsar vi mot VM 2019, förhoppningsvis med en yngre trupp och med en förbundskapten så tänker nytt, och en förbundskapten som klarar av ett nära, öppet och förtroendefullt samarbete med våra allsvenska klubbtränare, vilket ju helt verkar saknas just nu.

 2. Så sant Christoffer,
  vill bara belysa bristen på förnyelse.
  En krönikör nämnde att Sundhages första startelva mot Schweiz 23 oktober 2012 var identisk med årets VM-lag. Trodde inte det var sant men så här såg faktiskt Sundhages debutlag ut: 21 Sofia Lundgren – 13 Lina Nilsson, 18 Emma Berglund, 5 Nilla Fischer, 6 Sara Thunebro, – 14 Johanna Almgren, 15 Caroline Seger, 17 Lisa Dahlkvist, 9 Kosovare Asllani – 8 Lotta Schelin (K), 10 Sofia Jakobsson. Dessutom hoppade Elin Rubensson in – som höger mittfältare (förstås..!).
  Känns som om att det krävs ett radikalare grepp för att förändra damfotbollen och tjejernas situation än att bara byta förbundskapten.

  • Men varken Johanna Almgren (slutat) eller Sofia Lundgren(som borde varit med) är med i VM-truppen nu.
   Tänkte bara ifall du missade något där

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.