Japan vann – OS-kval väntar för Sverige

Japan vann med 2–1 mot Holland och ordnade så att Sverige fortfarande kan få spela i OS nästa år. Tack för det.

Japanskorna imponerade stort i den första halvleken, där man bjöd på ett fantastiskt passningsspel. Det visade sig efter paus att det ögonfägnande spelet dock delvis berodde på att Holland låg väldigt utspritt i försvarsspelet.

Efter paus höll Holland ihop laget bättre och bjöd upp mycket bättre. Det här var inte bara Japans bästa match i VM, det var även Hollands bästa.

Vivianne Miedema som tydligen har lidit av migrän under delar av VM-turneringen var piggare, liksom hela Hollands anfallslinje. Manon Melis skapade en del på sin snabbhet. Och faktum var att efter att Kirsten van de Ven reducerat i 92:a minuten på en nick som Ayumi Kaihori tar 99999 gånger av 100000 hann Miedema få ett volleyläge från nära håll. Azusa Iwashimizu kastade sig dock fram och täckte volleyn.

Japan vann dramat och Sverige är kvar i diskussionen om den tredje och sista europeiska OS-platsen. Vi får alltså ett kval i form av gruppspel mot Schweiz, Holland och Norge till våren. Intressant.

Det här innebär väl samtidigt att Pia Sundhage trots allt kommer att sitta kvar som förbundskapten. Mer om det i kommande inlägg. Nu skall jag sova en timme innan det är dags att gå till jobbet…

4 thoughts on “Japan vann – OS-kval väntar för Sverige

  1. Vadå ”trots allt” angående Sundhage ? Är det hon som ska gå eller kan det vara så att vi har för dåliga tränare i allsvenskan?! Kanske kunde vi förvänta oss liiite bättre utveckling på allsvenska spelare? Kanske är det dags att hämta tränare från utlandet istället för spelare för att vidareutveckla de svenska talanger som finns i allsvenskan?

    • Jag vänder gärna på frågan om undrar vad Sundhage har gjort som gör att du tycker att hon förtjänar att få fortsätt förtroende?

      Och personligen tycker jag inte att det i första hand var de damallsvenska spelarna som svek i VM. Det var ju istället framför allt de av Sundhage så hyllade utlandsproffsen som underpresterade.

  2. Man kan konstatera att alla resultat i det här världsmästerskapet har gått Sveriges väg med undantag för dom egna. Det blir ett spännande OS-kval att se fram emot men Sverige måste prestera ett avsevärt mycket bättre spel än det man visat i VM om man ska ta OS-platsen. Angående morgonens match så visade det sig än en gång att Manon Melis har svårt för att övertyga mot svårt motstånd i likhet med Lotta Schelin. Också underligt att Kirsten van de Ven inte har fått spela mer i det här mästerskapet. Nederländerna skapade mycket mer i anfallsväg när hon var på planen.

  3. Det jag tycker mig kunna konstatera angående Sundhage är att stödet för henne är som störst från de som uteslutande följer Damlandslaget och inte följer något Damallsvenskt lag på samma sätt. Sundhage har inte lyckats utveckla Damlandslaget överhuvudtaget och faktum är ju att den idé hon fått mest beröm för, d v s att flytta ner Fischer i backlinjen, kom från Martin Sjögren som genomförde den rockaden i LFC.

    För oss som är lika mycket klubblagssupportrar så framstår kritiken mot Sundhages ledarskap från de Damallsvenska lagen som fullt rimlig och i sak korrekt. Man får ju också känslan av att parterna idag står väldigt långt från varandra och därför känns det nödvändigt med ett nytt ledarskap i Damlandslaget om vi ska kunna komma upp på rätt väg igen. Jag vill avsluta med att säga att problemet känns större än Sundhage och att man därför bör överväga att byta ut fler aktörer i Damlandslagets ledning. Den jag främst tänker på då är Marika Domanski-Lyfors som nog kanske varit med lite för länge och där det kan behövas nytt blod.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.