Vilken match, man är riktigt tagen

Ni som följt den här bloggen under en längre tid vet att jag gång på gång har hyllat det franska laget det senaste året.

I min presentation av alla de 24 VM-lagen valde jag till slut att placera fransyskorna som trea, trots att jag tycker att de har det bästa laget. Motiveringen löd:

”Om det inte hade varit för historiens makt skulle Frankrike ha varit min stora guldfavorit inför det här mästerskapet. Det franska laget har nämligen varit det som funkat bäst det senaste året och det är även den trupp som har störst bolltalang.”

I kväll ångrar jag inte den skrivningen. Eller. Möjligen ångrar jag att jag inte skrev att de spelar den vackraste fotbollen. Något jag inte ångrar är att jag skrev så här i BT inför kvartsfinalerna:

Om man bara tänker se en damfotbollsmatch de närmaste åren skall man bänka sig 22.00 i kväll för Tyskland–Frankrike – VM-matchen med M.”

I kväll visade Frankrike att man är världens bästa fotbollslag för damer. Sett till spelet. Det finns dock fortfarande några få lag med starkare psyke och med bättre målskytte. Därför vann Tyskland trots att Frankrike spelade bäst.

Men vilken match det var. Vilken match. Den hade så många ansikten, så många profiler. Louisa Necib, Amandine Henry, Dzsenifer Marozsan, Celia Sasic, Claire Lavogez och Nadine Angerer.

Faktum är att jag är så tagen av matchen att jag inte orkar samla tankarna mer än så här för tillfället. Dessutom har USA–Kina dragit igång. Det är inte alls samma tempo, inte samma intensitet som den första matchen. Men det är ändå en match man vill se. Så på återhörande.

3 thoughts on “Vilken match, man är riktigt tagen

  1. Synd att Kina inte orkade stå upp mot USA, TV4-kommentatorerna tyckte de gjorde en bra match men jag tycker tyvärr de gjorde sin svagaste match i turneringen och verkade tagna av stundens allvar. Visst är USA ett bra lag men så här stor skillnad borde det inte varit och det känns som orutinen hos de flesta kinesiska spelarna gav dom en extra uppförsbacke där framförallt passningsspelet var bedrövligt jämfört med tidigare matcher. USA gjorde en okej match utan att glänsa på något sätt, om de inte har flera växlar till att lägga i kommer de få stora problem med Tyskland.

    Tyskland-Frankrike var något helt annat, utan tvekan den överlägset bästa damfotbollsmatch jag någonsin sett och framförallt var det fascinerande att se ett tyskt lag så totalt utspelade som de faktiskt var under första halvlek. Även om Frankrikes värsta miss kom i förlängningen så kändes det för mig som om matchen avgjordes i o m att Tyskland hade 0-0 efter första halvleken var över. Trist att inte Frankrike gick vidare för en final mellan Frankrike och Japan skulle ju haft potential att bli ännu häftigare rent skicklighetsmässigt.

  2. Som vanligt kommentarer om att resultatet var orättvist här och där.Men Frankrike får så att säga skylla sig själv när man inte sätter chanserna.Starkt av Tyskland av vinna tillslut.Målen räknas.Dessutom kan inte heller Tyskland alltid dominera matcherna

  3. Tyskland spelade ut Sverige, och Frankrike spelade under 60 minuter ut Tyskland, Under VM 2011 tog Dennerbys landslagstrupp brons mot just Frankrike.

    Synd att utvecklingen gått bakåt men förklaringen heter Sundhage.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.