Firar fyraårsdagen med lite siffror

I dag är det fyra år sedan den här bloggen startades. Den uppstod i presscentret på BayArena i Leverkusen inför Sveriges VM-premiär mot Colombia 2011. Sedan dess har jag plitat ihop 1790 inlägg.

Historien bakom bloggen berättade jag på ettårsdagen. Då hade jag även ett inlägg om hur det såg ut i början.

Jag tänkte fira den här fjärde födelsedagen som jag gjort vid de tidigare, alltså genom att redovisa lite siffror. Under sina fyra år har den här bloggen haft totalt 640 340 sidvisningar fördelade på 152 845 unika besökare. Jag vet att stora delar av Damfotbollssverige med jämna mellanrum är inne och läser, flera tunga personer prenumererar till och med på inläggen. Det känns förstås otroligt roligt.

Hur hittar då folk in på bloggen? Här är statistiken över de sökord som lett in flest besökare till bloggen:

De sökord som leder besökarna in till bloggen.

De sökord som leder besökarna in till bloggen.

Listan nedan visar vilka inlägg som har haft flest besökare. Naturligtvis går de flesta rakt in på huvudsidan, men vissa inlägg har alltså bra besöksiffror i sig själva:

Skärmavbild 2015-06-28 kl. 13.09.32Totalt har bloggen 61 prenumeranter. Inläggen har fått drygt 2000 kommentarer. Jag har i och för sig själv skrivit ungefär 400 av de kommentarerna huvudsakligen i form av svar på olika frågor, men ni har stått för drygt 1600 synpunkter – något jag är otroligt tacksam för. Det är ert engagemang som gör att det känns kul att fortsätta lägga tid på bloggandet. Så ett stort tack till er alla.

Toppen för både sidvisningar och kommentarer var under hemma-EM i juli 2013, där 37303 sidvisningar noterades. Men årets VM ligger inte långt efter. Hade Sverige avancerat en omgång till i Kanada det blivit nya rekord. Nu får juni 2015 nöja sig att med god marginal bli näst bästa månad någonsin – något som förstås är kul.

Det som är kul är att bloggen även läses utanför Sveriges gränser. Tyvärr hittar jag inte längre någon karta som visar från hur många länder jag fått besök under de fyra åren. Däremot finns det en karta som visar 2015 års besök. Under det här året har folk från 103 olika länder klickat in på bloggen. Kul.

Skärmavbild 2015-06-28 kl. 13.36.17Jag vet fortfarande inte hur länge jag kommer att hålla på. Vi får se. Nu under VM är förresten första gången jag har haft betalt för bloggen. Men när finalen är spelad är bloggandet återigen ett ideellt fritidsengagemang. Så vi får väl se om bloggen även kommer att få uppleva sin femårsdag. Omöjligt är det inte…

6 thoughts on “Firar fyraårsdagen med lite siffror

  1. Instämmer till fullo i Markus kommentar ovan. Du gör ett mycket bra jobb, och din blogg är alltid läsvärd och initierad. Dessutom extra plus för länkar etc.

  2. Bra jobbat! Det är alltid ett stort nöje att läsa dina uttömmande och initierade reportage – och reflektioner. Så häng på!

  3. Jag tycker också att du gör ett jättebra jobb. Damfotbolls-bloggar finns det tyvärr inte många av. Intressant läsning och analyser.

    • Tack, det är kul när det man gör uppskattas. Antar förresten att det är du som spelar i Hammarby.
      Jag reagerade direkt på att du skriver ditt efternamn Karlernäs, alltså med ett r mer än jag sett tidigare. Vad är det egentligen som gäller?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.