Carli Lloyd – vilken vinnare

Carli Lloyd missade straff i VM-finalen 2011. Hur det gick till kan jag liksom inte förstå. Lloyd är ju annars född för att avgöra stora matcher.

Hon avgjorde OS-finalen 2008. Hon avgjorde OS-finalen 2012. Och hon äger VM-finalen 2015. Lloyd gjorde tre mål första kvarten och är plötsligt uppe jämsides med Celia Sasic i skytteligan, båda står på sex mål och ett assist med en halvlek kvar av VM.

Fattar jag reglerna rätt måste dock Lloyd fixa ett mål eller assist till för att vinna. Fifa går nämligen på speltid om två spelare står jämsides – kortast speltid vinner. Och Lloyd har nu spelat längre tid än Sasic.

Även om inte Lloyd skulle vinna skytteligan lär hon ändå ta ett storslam. Efter den här uppvisningen kan ju bara en japansk vändning efter paus hindra Lloyd från att vinna VM:s guldboll. Och hon lär ju få Ballon d’Or på köpet.

USA:s första 15 minuter var för övrigt fullständigt fantastiska. Under den perioden var amerikanskorna precis så överlägsna som man fick känslan av när man såg semifinalerna. Dessutom visade USA en fantastisk effektivitet.

I VM-finalen 2011 gjorde USA ett mål på sina tio första målchanser. I natt gjorde USA mål på sina fyra första målchanser. Eller. 4–0-målet från mittlinjen var ju inte ens en målchans…

I paus är det alltså 4–1 i mål, 6–2 i målchanser och 3–0 i hörnor.

1 tanke på “Carli Lloyd – vilken vinnare

  1. Fruktansvärt imponerande av USA men samtidigt imponeras jag av den inställning Japan visar efter det sjuka 0-4 målet då man fortsätter jobba under hela matchen. Skillnaden från vår egna åttondelsfinal där samtliga spelare resignerar totalt efter 0-2 målet är verkligen talande och där har vi verkligen något att lära i Sverige.

    I andra halvlek var Japan det bättre laget och jag vågar påstå att det mer berodde på att de själva spelade bättre (på sin normala nivå) än att USA skulle tappat fokus. Inget snack om att USA var det klart bättre laget totalt sett MEN hade Sasaki börjat med nickstarka bollvinnaren Sugasawa på topp istället för totalt ofarliga Ohno så hade det inte blivit så stor skillnad resultatmässigt.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.