Världsmästare Holiday slutar i landslaget

I kväll svensk tid kom den lite överraskande nyheten att nyblivna världsmästaren och dubbla olympiska mästarinnan Lauren Holiday nu slutar i USA:s landslag.

Det var överraskande i alla fall för mig. Tydligen har rykten florerat i USA om att det här skulle ha varit på gång. Men jag tycker att det är synd Holiday som fyller 28 i september lägger av i så tidig ålder.

Hon är ju en av USA:s allra mest talangfulla spelare. I VM fick hon inledningsvis spela i rollen som defensiv innermittfältare, en roll hon egentligen helst slipper. Holiday är ju som bäst i nummer 10-rollen, den som hon har i klubblaget FC Kansas City. Där har hon varit dominant de senaste säsongerna.

Holiday säger att hon givit landslaget tio år, nu är det dags att prioritera familjen. Holiday hette tidigare Cheney, men bytte efternamn när hon gifte sig med ungdomskärleken och NBA-stjärnan Jrue Holiday.

Det lär bli en del förändringar i Jill Ellis trupp framöver. Abby Wambach har ju antytt att hon också skall sluta i landslaget, samma sak med Christie Rampone, Shannon Boxx och kanske ytterligare några spelare. Ingen av de här har dock definitivt sagt tack och hej ännu.

USA skall spela tio landskamper i höst som ett slags eriksgata. Det spekuleras i att någon av dem att bli Holidays avskedsföreställning i landslaget. Om VM-finalen var hennes final bjöd hon på en mäktig avslutning. För den volley hon smällde in till 3–0 är inte att leka med.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.