Svensk EM-semifinal på tv i kväll

Jag har varit fast i skogen under hela veckan och faktiskt vågat mig på en egen debut i O-ringen. Därmed har jag bara följt damfotbollen högst sporadiskt.

Jag hann se den sista halvtimmen av den damallsvenska seriefinalen. Och sett till den var det helt logiskt att Linköping vann. Under den perioden kändes Rosengård tandlöst. Men som sagt, jag såg bara sista halvtimmen.

Hursomhelst gör resultatet att damallsvenskan numera har en högst livaktig guldstrid – något som förstås är jättekul för oss som inte har hjärtat i något av topplagen, utan helst vill se ett race in på mållinjen.

I dag går sista etappen av O-ringen, och förhoppningsvis har jag hunnit påbörja min semester till 18.00. För då sänder Eurosport EM-semifinalen i F19 mellan Sverige och Tyskland. Det borde kunna bli en riktigt jämn match. Båda lagen saknar ju några av sina affischnamn. Sverige är utan Zecira Musovic och tyskorna får klara sig utan VM-spelaren Pauline Bremer.

Personligen tänker jag kika lite extra på Stina Blackstenius och Lea Schüller i kväll. Det är två spelare som bär stora förhoppningar på sina axlar.

3 thoughts on “Svensk EM-semifinal på tv i kväll

 1. Jag skall titta på blackstenius jag med , jag har sett henne 2 gånger förut och då har hon inte övertygat, en typ av ungdomsspelare som oftast är starka till den ålder hon befinner sig i men sen brukar det ebba ut, enda spelaren med en sån kropp i världstoppen är väl Abby Wombach och isåfall så kan man ju hoppas !

 2. Urstarkt att sätta 3-3 i slutet och rädda förlängning. Sedan avgöra på straffar!
  Med lite kyla i avsluten kunde Blackstenius gjort fyra mål. Sällan man ser en spelare så överlägsen, Blackstenius första halvlek var grym. Måste också lyfta fram den minsta, men den tuffaste – Michelle de Jongh! Hon vann t o m nickduellerna på mitten.
  Bra möta Spanien i final, de lär inte ha lika bra huvudspelare som Tyskland.
  Det svenska laget verkar ha väldans roligt tillsammans. Till skillnad mot Sundhage & Persson, som stängde ner all social media från VM, har Barrlings tjejer fått visa svenska folket den goda stämningen. Härligt att se deras underbara attityd och glädje. Jättekul att följa!
  Lokaltidningar ringer till spelarna direkt efter matcherna för att göra intervjuer. Allt är öppet och fritt, som sig anstår ett svenskt landslag 2015.
  I VM valde S & P ut vilka som skulle få intervjuas. Max två spelare per dag – i 15 min..!

  • Väldigt roligt att det går så bra för vårat F19-landslag men egentligen är det inte så konstigt då man verkligen kan känna glädjen och harmonin i den svenska truppen. Inte ens faktumet att skräckmotståndarna Tyskland väntade gjorde laget oroligt och det kan man ju hoppas de tar med sig till Damlandslaget där man numera verkar vara väldigt svaga vad gäller den mentala biten.

   Extra roligt förstås att det är Linköpings bidrag till truppen som står för alla tre målen och nu kanske man kan hoppas att Tove Almqvist får lite mer speltid när hon kommer tillbaka. Med så bra form på både Blackstenius och Almqvist och ett Linköping som presterat fantastisk fotboll även utan dom så kommer Martin Sjögren få en knepig uppgift i sina kommande laguttagningar.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.