Wambach fast för rattonykterhet

Jag hade tänkt att mitt nästa inlägg skulle handla om en kul match jag sett i dag, Sands skrällseger mot Bayern München i tyska cupen.

Men något riktigt tråkigt hann före, i amerikanska medier sprids nu nyheten att Abby Wambach har åkt fast för att köra bil påverkad av alkohol.

Enligt den här artikeln skall Wambach ha stoppats stoppats av polis i Portland i natt lokal tid efter att ha kört mot rött ljus. Vid ett alkoholtest visade det sig att hon körde påverkad.

Det är verkligen en otroligt tråkig nyhet, framför allt för Wambach själv, men även för damfotbollen som helhet. Hon har ju varit en av sportens viktigaste ansikten utåt under de senaste åren. Från och med i dag har tyvärr hennes hjältegloria hamnat på sniskan.

Wambach avslutade ju sin karriär i höstas, efter att hon vunnit sitt första VM-guld. De senaste månaderna har hon bland annat hjälpt Hillary Clinton med kampanjarbete. Jag gissar att Clinton har ett och annat att säga till Wambach nu…

3 thoughts on “Wambach fast för rattonykterhet

  1. Onekligen besitter amerikanska damfotbollsstjärnor egenskaper som deras svenska kollegor saknar… Att Wambach gör bort sig känns ändå lite chockartat, men det är ju ingenting i jämförelse med Hope Solo, som har ett digert syndaregister när det handlar och att festa och slåss. Ja, eftersom det är presidentvalskampamj letas det efter minsta skandalunge som kan skada motståndaren, så detta kommer säkert republikanerna att utnyttja på något sätt mot Hillary Clinton.

    Det är omöjligt att tänka sig en situation där exempelvis en Hanna Ljungberg eller en Charlotte Rohlin skulle få ”positivt utslag” vid en trafikkontroll!

  2. Ja en tråkig händelse. Men fotbollsspelare är inte annorlunda än andra människor. Köra mot rött kan ju orsaka en allvarlig olycka. Men hon får väl straff indraget körkort m.m. Hon spelar inte fotboll längre så hon får gå vidare med sitt liv.

  3. Väldigt trist förstås och precis som Uffe är man lite chockad att just Wambach gör bort sig. Republikanerna lär dock inte kunna utnyttja det hela då Sanders tar Clinton i primärvalet.

    Att någon svensk (ex)spelare skulle göra något liknande är förstås nästintill otänkbart.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.