Rolfö ut – Banusic in

Marija Banusic

Marija Banusic

I dag meddelas att Fridolina Rolfö har lämnat återbud till EM-kvalmatchen i Slovakien. Som ersättare har Pia Sundhage tagit ut Marija Banusic.

Tråkigt med Rolfö, som varit väldigt skadeförföljd på senare år. Kul däremot med Banusic som har öst in mål för Eskilstuna under försäsongen och som känns väldigt intressant. Hon är en matchvinnartyp av ett slag vi inte har så många.

Däremot börjar man ju undra vad det är som har hänt mellan Sundhage och Kosovare Asllani. För något måste ju ha hänt. Det verkar ju som att Sundhage gör allt för att slippa att ta ut Manchester City-forwarden.

Jag påminner om att Asllani alltså var Sundhages förstaval bredvid Lotta Schelin fram till VM i juni i fjol. I år har vår förbundskapten nu tagit ut åtta olika forwards – men inte Asllani. Hon har alltså fallit från topp två på Sundhages rankningslista till att som bäst ligga på nionde plats. Som bäst.

Av en slump snubblade jag häromdagen över den här artikeln från 2012 där Asllani önskade Sundhage som svensk förbundskapten. Det har hänt en del sedan dess…

De åtta Sundhage valt före Asllani i år är förresten Schelin, Sofia Jakobsson, Olivia Schough, Stina Blackstenius, Pauline Hammarlund, Rolfö, Jenny Hjohlman och nu alltså även Banusic.

Banusic har för övrigt gjort ytterligare ett mål i dag. Hon gjorde 1–0 när hennes Eskilstuna vann med 2–0 mot AIK. I övrigt i dag har Linköping vunnit med 6–1 borta mot Djurgården – Pernille Harder, Kristine Minde och Blackstenius tvåmålsskyttar, Göteborg med 4–0 mot Mallbacken – Elin Rubensson tvåmålsskytt – medan Umeå och Piteå spelade 1–1.

4 thoughts on “Rolfö ut – Banusic in

  1. Apropå Allani – kan det vara så att hon inte tillför så mycket till l a g e t? Varför blev hon bänkad i PSG? Å hur många hela matcher har gjort i England? Jag har ingen koll. Min personliga åsikt är dock att hon ända sedan hon slagit igenom tyckt sig själv vara väldigt bra ( Ej att förväxla med ett bra självförtroende) och ibland känts lite divig i sitt framträdande.

    • Jo, det måste ju i alla fall vara så att Sundhage inte tycker att Asllani tillför tillräckligt mycket till landslaget. Men nog är det väl ändå en högst anmärkningsvärd förändring? Under perioden 2013–15 tyckte Sundhage att Asllani var bra nog för startelvan. Plötsligt är hon inte längre bland de åtta bästa.

      När det gäller den minskade speltiden i PSG berodde den på skadeproblem och på att PSG har bättre forwards än Sverige. Senast satt exempelvis Anja Mittag på bänken. I höstas hade PSG följande forwards: Mittag, Cristiane, Lindsey Horan, Marie-Laure Delie, Kenza Dali, Asllani samt talangerna Ouleymata Sarr, Lea Declercq och Marie-Antoinette Katoto.

      I England har Asllani så här långt varit ordinarie i Manchester City. Hon har spelat 90 minuter i båda lagets ligamatcher och 60 minuter i FA-cupen för några veckor sedan. Hon har alltså spelat fler minuter i tävlingsmatcher i år än de flesta av sina konkurrenter.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s