Anmärkningsvärt utspel av utbuad Rosengårdstränare

Nu har jag kollat igenom Frankfurt–Rosengård i sin helhet. Det var en intressant match med en hel del känslor.

Framför allt har det dykt upp massor av känslor efter matchen. Se bara på de tre första minuterna av den här högst anmärkningsvärda presskonferensen, där Rosengårds tränare Jack Majgaard Jensen gör ett utspel som får folket i lokalen att börja bua:

Rosengårdstränare går alltså till attack inte bara mot Frankfurts supportrar utan även mot det tyska lagets spelare, som han menar bara kastar sig hela tiden.

Tyvärr tycker jag att Jensens utspel i första hand luktar dålig förlorare.

Annars har ju efterspelet till matchen mest handlat om rasism. Stämmer det att det var åskådare som gjorde apljud mot några av Rosengårds spelare är det självklart fullständigt oacceptabelt.

När jag kollat igenom matchen hör man ju tydliga burop och visslingar mot Gaelle Enganamouit, något som börjar efter att hon gått in tufft i några närkamper. Men jag hör inga apljud. Fast det är ju möjligt att sådana ljud kom från folk på läktaren som satt långt ifrån tv:s effektmikrofoner.

Vad som än skreks visade Enganamouit grym styrka när hon trotsade visselorkanen och distinkt satte sin straff i det hörn Ann-Kathrin Kremer helst ville slänga sig åt. Imponerande.

Totalt sett var det verkligen ett vansinnigt jämnt dubbelmöte. För Rosengård är det självklart bittert att åka ut på straffar när man var så nära. Och när man fick en sådan jättechans att äntligen slå ut ett tyskt lag. Det är ju värt att notera att Frankfurt saknade sina två allra viktigaste spelare i returen; Saskia Bartusiak och Dzsenifer Marozsan.

Sådana drömlägen kommer inte svenska lag få varje säsong i Champions League. Känslan är ändå att Malmöklubben närmar sig Europatoppen lite för varje år. Jag gillar vad Majgaard Jensen har gjort med lagets kollektiva spel. Om man får behålla sitt lag över nästa omgång av Champions League kan man kanske ta sig något steg längre.

Men när nu även England flyttar fram sina positioner kommer det att bli tuffare och tuffare att ta sig till final. Den här gången räckte det alltså inte riktigt hela vägen fram. Och totalt sett tycker jag inte att Frankfurt vann orättvist. Jag hade 8–6 till tyskorna i klara målchanser över 210 minuter.

Det om veckans matcher. Nu står vi inför en ganska tråkig damfotbollshelg. En helg där det är på söndag som de roligaste matcherna spelas. Jag tänker dels på Juvisy–Lyon i franska ligan. Skall det bli någon form av spänning i guldstriden måste Juvisy ta minst en poäng där. Jag tänker även på semifinalerna i tyska cupen, Sand–Bayern München (se den här) och Wolfsburg–Freiburg (se matchen här).

I övrigt är det rätt tråkigt. I England är det FA-cupkvartsfinaler och här på hemmaplan är det bara träningsmatcher. Nästa vecka blir det dock lite roligare. Då drar EM-kvalet i gång på allvar för i år.

4 thoughts on “Anmärkningsvärt utspel av utbuad Rosengårdstränare

 1. Lite rätt har nog Jack Jensen. Såg på you tube från matchen i Malmö hur en fr spelare slänger sig och tar sig för foten utan att någon rörde henne. Fick en farlig frispark som turligt tog i muren. Hon borde fått gult kort istället för filmning. Nu laddar vi upp för kval mot Slovakien den 8. Hoppas Sverige får igång ett vinnande spel.

  • Att ingen rör spelaren är ingen garanti för att det är filmning. Ibland kan man skada sig ganska illa utan att någon rör en, lex Erin McLeod.

   Men visst, det är fullt möjligt att det var Frankfurtspelare som lade sig lätt någon eller några gånger. Men det har Rosengårdsspelare också gjort ibland, det tillhör tyvärr spelet. Om Jensen kommer att gå lika hårt åt egna spelare som lägger sig för lätt har han min respekt. Fram tills dess känns hans utspel däremot högst tveksamt.

   • Håller helt med, om han kritiserar sina egna spelare när dom filmar då har han rätt att kritisera andra lags spelare. Nu kommer det ju aldrig att hända om en spelare i egna laget slänger sig och får straff eller farlig frispark så dömmer domaren, men om en motståndare gör detsamma då är det fusk och skamligt beteende. Borde inte nämna Bachman eftersom hon ju inte spelar där längre men det är svårt att inte tänka på just henne, men dom har fler duktiga skådisar i den klubben. Nej jag tycker nog också att det luktar väldigt mycket dålig förlorare om detta.

   • Jo visst kan en spelare skada sig, sträckning, vricka foten m.m men det blir ju inte frispark utan spelet blåses av ett tag. Att filma till sig frisparkar tillhör inte spelet. Det är en symtom på en dålig ovana i laget. Där tränaren kanske uppmuntrar till detta. Jag vet inte Jacks inställning om detta i sitt lag. Men rent spel kommer man längst med.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s