Intressant startelva mot Slovakien

Den svenska startelvan till morgondagens EM-kvalmatch i Slovakien har just blivit officiell. Den innehåller två intressanta nykomlingar.

Både Jonna Andersson och Pauline Hammarlund får nämligen chansen. Det är väl ganska positivt. Andersson kan bli första utmanare på ytterbacksplats om nu Elin Rubensson i första hand skall utmana på mittfältet i framtiden. När det gäller Hammarlund blir det spännande att se vad hon kan uträtta, även om jag hellre hade sett Stina Blackstenius i startelvan. Linköpingsforwarden gjorde ju ett väldigt bra OS-kval.

Hammarlund spelar förstås i stället för Lotta Schelin, som ju har varit skadad och nog mår bäst av att spela en begränsad tid.

Jag hade faktiskt gärna sett att Sundhage testat ytterligare lite. Då tänker jag i första hand på mittfältet, där det borde ha funnits plats för Rubensson – eller för Nilla Fischer. Om det blir spel på Slovakiens planhalva under stora delar av matchen är det bra att ha så många nickstarka spelare så högt upp i planen som möjligt. Då hade Fischer varit att föredra framför Emilia Appelqvist.

Med Fischer på mitten hade man även kunnat testa Magdalena Ericsson i mittförsvaret. Personligen hade jag gärna haft Ericsson på planen. Inte minst eftersom hennes vänsterfot levererar fasta situationer av en klass som ingen av de elva i morgondagens startelva når upp till.

Här är startelvan i sin helhet. Noterbart är att småskadade Marija Banusic aldrig åkte med till Poprad. Sverige flög alltså bara ner med 22 spelare.

Morgondagens match spelas 17.00 och direktsänds av TV12.

I dag har Sveriges F19/97-landslag förlorat med 1–0 mot Österrike i EM-kvalet. Eftersom Belgien tidigare i dag vann med samma siffror mot England står nu alla gruppens fyra lag på tre poäng och nollmålskillnad. Det blir en rysare i slutomgången på söndag.

3 thoughts on “Intressant startelva mot Slovakien

  1. TV4 fortsätter att sända en del av damlandslagets matcher men inte något från damallsvenskan. Varför? Då kunde de ju lika gärna sluta sända all damfotboll.

    • TV4 har väl inte rättigheterna längre?
      Allt ska ju direktsändas på damallsvenskan.tv! Och det är väl bra att de sänder den damfotboll de har rättigheter för?!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s