Blytung seger för Kristianstad

Kristianstads spel har varit klart bättre än poängskörden den senaste tiden. Det har således hängt i luften att det snart skulle komma en trepoängare.

I dag kom den. 2–0 hemma mot Kvarnsveden gör att den damallsvenska bottenstriden tajtas till igen. Och nästa omgång bjuder på två riktiga nagelbitare.

På torsdag tar Kristianstad emot Mallbacken och nästa söndag får Kvarnsveden besök av Kif Örebro. De sistnämnda är numera bara två poäng över nedflyttningsstrecket. De är också den klubb som gjort minst mål av alla i damallsvenskan.

Jag har haft fullt upp med annat och har inte hunnit se något av dagens matcher. Men om klippet med höjdpunkter på damallsvenskan.tv var rättvisande var ju KDFF:s seger odiskutabel.

I cupen säkrade Rosengård den ena finalplatsen via 2–1 i Piteå. Det mesta talar väl för att det blir gigantmöte i cupfinalen. 16.00 på söndagen räknar jag med att Linköping besegrar Eskilstuna med ett par måls marginal.

Innan jag sätter punkt för nu tänkte jag bara kasta en blick mot elitettans tabell. Där verkar LB07 vara ostoppbart. Malmöklubben har bara tappat två poäng på nio matcher och verkar vara på väg mot damallsvenskan med hög hastighet.

Ett Skånelag till aktuellt för högsta serien alltså. Däremot går det väldigt dåligt för Norrlandslagen i våra högre divisioner. Umeå ligger ju numera sist i damallsvenskan, och i elitettan finns Sunnanå och Sundsvall på de två sista placeringarna.

En tanke på “Blytung seger för Kristianstad

  1. Hm. Antar att du räknar Östersund till norrlandslagen också? I mitten av tabellen. Om du nu ska klumpa ihop lag från 3 olika län…Skriv då gärna om Svealandslagen och Götalandslagen i klump också! 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.