Örebrospelare till OS

Alldeles nyss presenterade Kanada sin trupp till OS i Rio. Bland de 18 spelarna finns som väntat Kif Örebros Melissa Tancredi.

Där finns även flera före detta damallsvenska spelare, som Stephanie Labbé, Shelina Zadorsky, Allysha Chapman, Josee Belanger och Sophie Schmidt.

Vad jag sett är Kanada först med att spika sin trupp. Sveriges presenteras ju som bekant nästa tisdag.

I den blir det garanterat flera Linköpingsspelare. De ordnade i går så att vi får en drömfinal i Svenska cupen. LFC vann semifinalen mot Eskilstuna med 1–0. Segerskytt var Fridolina Rolfö. Se höjdpunkter här.

4 thoughts on “Örebrospelare till OS

 1. Noterbart att vissa spelare som fick ganska mycket speltid i VM förra året inte är med. Jag tänker på Kaylyn Kyle (27 år), Jonelle Filigno (25), Adriana Leon (23) och Lauren Sesselmann (32). Att Sesselmann inte är med är kanske inte så konstigt då hon verkade vara backlinjens svaga länk (minns hur hon i praktiken gav England ledningen i kvartsfinalen). Kyle får tydligen inte plats på mittfältet då man hellre satsar på ”supertalangen” Jessie Fleming (18), men är med som reserv. Det är inte varken Filigno eller Leon vilket känns lite märkligt då de slogs om den tredje anfallsplatsen under VM. Den andra ”supertalangen” Deanne Rose (17) verkar ha tagit den startplatsen, så kanske handlar det om föryngring? Fast det låter märkligt för Filigno och Leon är inte särskilt gamla… beror det på skador? Läste dessutom att Ashley Lawrence (21) ska ha skolats om till ytterback, vilket låter lite udda då det betyder att Kanada har med sig 4 ytterbackar (om nu Josée Bélanger inte ses som anfallare). Kanske får hon inte plats på mittfältet med Diana Matheson tillbaka.

  Måste passa på att gissa tänkta startelvan (med reservation för Lawrence):
  Labbé – Bélanger, Buchanan, Zadorsky, Chapman – Schmidt, Scott, Matheson – Tancredi, Sinclair, Rose

  • Jag kan inte säga att jag är speciellt förvånad över truppen. John Herdman har byggt om sitt lag rejält efter VM, lite som man hade hoppats att Pia Sundhage skulle vågat i Sverige. Redan i OS-kvalet stod det klart att Herdman skulle satsa på yngre spelare som Zadorsky, Lawrence, Rose, Fleming, Nichelle Prince, Janine Beckie och så vidare.

   Varken Kyle, Filigno, Leon eller Sesselmann lyckades ju i VM, så generationsväxlingen känns rimlig.

   Jag har sett det nya kanadensiska laget flera gånger, och tycker att det känns väldigt spännande. Lagbygget är inte klart, men som jag ser det har man ett mycket vassare lag nu än inför VM.

   När det gäller Lawrence har jag också hört att hon testas som vänsterback. Jag uppfattar det som att hon är given i en startelva. Däremot tror jag att Tancredi mest är med som inhoppare. Så min gissning är din elva minus, fast med Lawrence och utan Tancredi.

   • Jovisst kan generationsväxlingen mycket väl vara rimlig, men lite anmärkningsvärt är det allt att Filigno och Leon plötsligt inte längre är bland Kanadas 6 bästa anfallare. Dessutom är de betydligt yngre än Sinclair och Tancredi.

    Lawrence var mycket bra i VM och det vore nog dumt att peta henne. Du har nog rätt i att hon bara testades som vänsterback, antagligen som fjärdeval. Hon är nog tänkt som mittfältare främst och går då in i startelvan. Men spelar inte Kanada 4-3-3 eller har de bytt sedan VM? Vem går i så fall upp som forward istället för Tancredi?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.