Dahlkvist till Örebro – sommarens viktigaste värvning

Lisa Dahlkvist

Lisa Dahlkvist

Kif Örebro har i dag presenterat Lisa Dahlkvist som förstärkning under hösten. Spontant känns det som att det kan vara sommarens allra viktigaste värvning i damallsvenskan. För jag har faktiskt svårt att se vad som kan slå den här värvningen.

Sannolikt kommer Dahlkvist ha otroligt mycket större påverkan på Örebros spel än sommarens andra storvärvning Lotta Schelin kommer ha på Rosengårds.

För formsvaga Örebro, som i högsta grad är indraget i nedflyttningsstriden, kommer Dahlkvist att bidraga med viktig tyngd på mittfältet.

Från ett annat lag i bottenstriden nås man i dag av mycket tråkiga nyheter. Den ekonomiska krisen i Kristianstads DFF är numera så akut att man fått säga upp klubbchefen Tina Hedberg. Illa – och tråkigt.

KDFF har verkligen jobbat i motvind under många år. Det är bara att hoppas att de kan lösa problemen.

En tanke på “Dahlkvist till Örebro – sommarens viktigaste värvning

  1. Smart värvning av Örebro och den kan ju bli väldigt viktig då de annars kan riskera att dras in i bottenstriden på allvar. Vad gäller Schelin så ger hon bredd till Rosengård men det känns ju lite krystat om de ska ändra spelsystem och spelsätt när hon kommer in vilket det ju låtit som mellan raderna. Varför jag säger så är ju för att hon om vi ska vara ärliga inte är bättre än någon av de övriga stjärnorna och om Enganamouit kommer tillbaka i fjolårsform kan jag inte se hur hon ska kunna platsa i en startelva om inte Rosengård tänkt sig en extremt offensiv uppställning.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.