Ett väldigt positivt genrep

Sitter på Guldfågeln Arena och har många timmars hemresa framför mig. Nöjer med därför med att länka till min BT-krönika. Ett mer ingående blogginlägg får vänta lite.

Men klart är att man är mycket mer hoppfull inför OS nu än för 24 timmar sedan. Kul.

 

2 thoughts on “Ett väldigt positivt genrep

  1. Efter att, liksom stora delar av publiken, blivit nästan grillad i solen sökte jag mig upp i skuggan. Då gick det också att bättre uppskatta Sveriges spel. Första halvlek var väl OK, men inte mer. Inget av lagen skapade klara målchanser och Japan hade större bollinnehav och mer precist passningsspel. Både Japan och Sverige hade litet starka perioder i andra halvlek, Det var dock först efter att de fyra som byttes in i halvtid kommit in i spelet som Sverige fick övertag och målen kom. Inbytta Schelin och Asllani förändrade dynamiken i anfallsspelet. Att säga att Sverige ”tokimponerade” som jag läste var till att ta i. Största delen av matchen såg det mer ut som en 0-0-match. Rolfö tog chansen när hon fick den och jobbade bra också defensivt förutom målet och målpasset. Ett självklart val till bästa spelare i Sverige. Resultatet 3-0 är naturligtvis bra, men speglar inte matchbilden totalt sett. I OS får Sverige inte heller göra sex byten. Om ”slutelvan” är starkare än startelvan finns det en del att fundera på. Rolfö gav nog Sundhage det klaraste beskedet idag.

  2. Kanske just Rolfö och Asllani kan bli de aktörer som avgör om det blir storsuccé eller halvfiasko för Sverige i OS-showen i Rio de Janeiro? Båda imponerade stort igår – ”Kosselani” efter sitt inbyte och ”Frido” i de dryga 90 minuter hon slet och svettades på Guldfågeln Arena.

    ”The Observer”: Undrar om inte spelarna nere på själva bottnen av ”fågelburen” våndades mest i hettan, något som säkert påverkade spelet i slutet av halvlekarna. Fast det märktes inte hos vissa enskilda spelare, framförallt Rolfö. Säkert har firma Sundhade & Persson skrivit dit extra plustecken framför hennes namn på den tänkta OS-startelvan.

    Nej, det var ingen ”tokprestation” av blågult mot ett halvbra Japan, däremot en bra och rolig dag på jobbet!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.