En handfull OS-genrep

Det senaste dygnet har man varit mer hoppfull än på länge när det gäller svenska chanser i OS. Mer om det i senare inlägg. Det är ju fler lag än Sverige som spelar OS-förberedande matcher i veckan.

I natt 03.00 spelar USA mot Costa Rica och på lördagskvällen klockan 21.00 spelas två högintressanta matcher, dels Brasilien–Australien, dels Frankrike–Kanada. Länkar till matcherna läggs upp här, när jag hittar någon:

Frankrike–Kanada: Här.

Brasilien–Australien:

I väntan på fler inlägg med tankar från Sverige–Japan kan ni ju njuta av det här:

I veckan har Kanada vunnit mot Kina med 1–0. Där gjorde Jessie Fleming ett drömmål. Men vad har hänt med Kinas försvarsspel? Det var åtta kinesiska spelare ganska nära Fleming, som ändå fick vandra in i straffområdet och sätta dit bollen. Det är bara att hoppas att Kina uppträder lika passivt mot Sverige i OS…

I dag har Tyskland vunnit mot Ghana med 11–0, efter fyra mål från Anja Mittag. Jag kollade till på matchen två gånger första kvarten – och fick se två mål. Det var inte mycket till värdemätare för tyskorna, men de har väl någon nytta av att få träna på att göra mål.

Det kan de ha nytta av i OS-mötet med Zimbabwe. För afrikanskorna kan vara det sämsta laget någonsin i en OS-turnering. Klart är att Zimbabwe i alla fall är det första laget som lämnat wo i en match – och ändå kvalat in.

Tyvärr är DFB-TV:s höjdpunkter geoblockade. Konstigt, med tanke på att matchen visades på en öppen stream.

Utöver de olika OS-förberedande matcherna är U19-EM i gång. Efter två matcher är två lag klara för semifinal, Spanien och Schweiz. Utslagna i samma grupp är Tyskland och Österrike.

Sverige åkte ju ut mot just Österrike i andra kvalomgången. Ett Österrike som varit stryklag i sin grupp med två 4–0-förluster.

I den andra gruppen har Nederländerna två segrar, men kan inte känna sig säkert på avancemang. Norge och Frankrike har tre poäng vardera och kan passera. Slovakien har däremot bara teoretiska möjligheter till att få spela semifinal.

Här är höjdpunkter från Spanien–Tyskland 1–0:

1 thought on “En handfull OS-genrep

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.