En blek svensk premiärhalvlek

Det är mållöst i paus mot Sydafrika. Det är frukten av nervöst och slarvigt svenskt passningsspel. Nu gäller det för laget att glömma tankar på storseger. Det viktigaste i den andra halvleken är att se till att vinna den här matchen.

Det har alltså varit en ganska krampaktig premiär. De första tio–tolv minuterna efter att Fridolina Rolfö – det var väl hon som gjorde det? – sparkat igång OS såg det lovande ut. Där skapade Sverige också två riktigt vassa målchanser. Den andra lyckades bildproducenten lura oss TV-tittare på, men enligt uppgift var Lotta Schelin riktigt nära att spräcka nollan. Det var även Sofia Jakobsson, men hon träffade ribbans underkant.

De sista dryga 30 minuterna präglades av slarvigt passningsspel. Och tyvärr även av slarviga fasta situationer. Sverige har 5–0 i hörnor, men har inte haft någon riktigt bra ännu. Tyvärr verkar Magdalena Ericsson vara den som är allra mest tagen av stundens allvar. Hon hade tyvärr inte ett rätt den första kvarten. Dock börjar hon växa in i matchen. Kanske kan hon få ordning på sina hörnor i den andra halvleken.

Som det ser ut nu börjar det här likna en match för Stina Blackstenius. Det känns som att vi behöver få in en powerforward i den andra halvleken. Vad sägs om Blackstenius för Jakobsson i 60:e? Jag tror även att det skulle sitta fint med en löpstark Elin Rubensson sista 15–20 i stället för Lisa Dahlkvist.

Av tv-bilderna att döma tycker jag det verkar som att underlaget är rätt långsamt. Det känns som att de svenska spelarna har svårt att hitta rätt kraft på passningarna.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.