Nu är det dags för Blackstenius

Det är 0–0 i halvtid i OS-finalen. Och nu har Pia Sundhage testat sina tre favoritforwards i 45 minuter, återigen utan jackpot. Det är dags att kasta in Stina Blackstenius, så att vi får bättre tyngd där uppe.

Hedvig Lindahl, Stina Blackstenius och Jonna Andersson.

Hedvig Lindahl, Stina Blackstenius och Jonna Andersson.

Men visst, de första tio minuterna kändes det som att Sundhage skulle kunna få utdelning på sin chansning. Så långt hade vi bra tryck på tyskorna, det var bland att 3–1 i hörnor och Olivia Schough fick ett bra läge efter fint förarbete av Lisa Dahlkvist och Lotta Schelin.

Sedan blev det som vanligt med nuvarande forwardstrio, alltså alldeles för få kombinationer och sällan bollinnehav på offensiv planhalva. Mittfältare och backar slog hela tiden avgörande djupledsbollar, vilket gjorde att vi fick alldeles för korta anfall. Tyskorna fick tryck och borde ha gjort mål på något av sina två superlägen. Där kunde Sundhages chansning fällt oss. Men Melanie Leupolz nickade över och Anja Mittag styrde sin retur utanför.

På något sätt är det ändå en positiv, svensk halvlek, spelmässigt sett. Mycket för att Kosovare Asllani är trygg och vårdar bollen på mittfältet. Hon har fått med sig de andra mittfältarna.

Lite oroande är att Hedvig Lindahl har sett darrig ut. Och alltså att vi har fått allt kortare anfall. Men det senare skulle kunna korrigeras genom att sätta in Blackstenius i stället för Schough eller varnade Sofia Jakobsson.

Slutligen lite halvtidsstatistik:
Avslut, totalt: 6–11, mot mål: 1–3.
Hörnor: 6–4.
Bollinnehav: 52–48.

Det sista förvånar. Jag trodde nog ändå att Tyskland hade haft bollen mer än oss.

1 thought on “Nu är det dags för Blackstenius

  1. Så var det dags. 1-0 till Tyskland genom Marozsan. Upprinnelsen var att fyra spelare på Sveriges vänsterkant var upptagna med en tysk. När passningen kom hade Marozsan både tid och yta att ohotad prickskjuta in målet. Har Sundhage något motdrag eller ska tiden få rulla på….?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.