Nej Sundhage, varför startar du så här?

Pia Sundhage

Pia Sundhage

Startelvorna  har kommit, och jag skakar uppgivet på mitt huvud.

Jag trodde att Pia Sundhage hade insett att hon inte kan spela med forwardstrion Olivia Schough, Sofia Jakobsson och Lotta Schelin. De tre har fått massor av chanser tillsammans, men har aldrig funkat ihop.

Visst är alla tre snabba, men de har varit odugliga på att samarbeta. När de tre har spelat ihop har vi haft jätteproblem att få fast bollen högt upp i planen.

Jag får alltså tyvärr väldigt dåliga vibbar av den svenska startelvan.

Jag hoppas självklart att Sundhage har gjort ett succéval, men på förhand finns det tyvärr inget som talar för det. Det är när vi har haft Fridolina Rolfö högst upp på topp som en tydlig bollmottagare som vi fått till ett hyfsat bra anfallsspel. Det näst bästa alternativet har varit Stina Blackstenius och jag skulle säga att tredje- och fjärdealternativen är Pauline Hammarlund och Kosovare Asllani.

22.30 är det avspark. Då får vi veta hur Sundhages elva står sig. Den ser ut så här i sin helhet: Hedvig LindahlJessica Samuelsson, Nilla Fischer, Linda Sembrant, Elin Rubensson – Schough, Kosovare Asllani, Lisa Dahlkvist, Caroline Seger, Schelin – Jakobsson.

I den tyska elvan återfinns Dzsenifer Marozsan, som alltså inte är mer skadad än att hon kan spela med från start. Intressant. Så här ser den tyska elvan ut: Almuth SchultLeonie Maier, Annike Krahn, Saskia Bartusiak, Tabea KemmeMelanie Behringer, Marozsan, Sara DäbritzAnja Mittag, Melanie LeupolzAlexandra Popp.

I bronsmatchen vann ett imponerande Kanada hur välförtjänt som helst med 2–1 mot Brasilien. Utöver målen hade Kanada två ramträffar, och John Herdman:s spelade stundtals ut det Brasilien som vårt svenska lag haft så svårt med.

Sedan Christine Sinclair:s smarta löpning som gav 2–0. För passningen svarade Deanne Rose.

Slutligen Brasiliens reducering från Beatriz:

 

6 tankar på “Nej Sundhage, varför startar du så här?

 1. Brasilien spelade uselt; ett karneval av individuella försök som lede ingenstans. Kanada spelade omställning superbra, värdiga bronset.
  Att de spelat lite småfult ingår väl i deras sätt att spela på: att trampa med dobbarna på brassefot helt medvetet borde straffas med minst det gulla, domaren håll nivå hela damfotbollen ligger på nämligen låg, då blev kanadensiskan ostraffad
  Att Kanada spelade bäst, kanske tills de möte Tyskland då fick de sättas på plats…

 2. Oj nu är det dags för den stora matchen. Ja mitt lag som jag ställt upp med: Hedvig
  Backlinje från v: Rubensson/Ericsson, Sembrant, Fischer, Jessica/Berglund
  MF: Lotta S, Seger, Lisa D, Asllani/Appelqvist, Sofia J
  Anfall: Blackstenius
  I dagsläget är Lotta en utmärkt mittfältare, bra moral, arbetsam. Bara inte Tyskland får ett mål. Vad gör Sverige då. Kan dom ställa om sitt spel? Guld Guld 😁

 3. Ja, varför Sundhage? Vi vet att Jakobsson är snabb, men i OS har det inte lett till något. Schough jobbar och har bra speed, men känns ibland som en överambitiös flickspelare i aktionen. Om spelet har utvecklat sig som Sundhage tänkt sig och om Sverige ska göra mål är det närmast ofattbart att Blackstenius och Hammarlund inte startat. Men någon av dem kommer kanske in i ett hopplöst läge i 73:e minuten…det är så dags då…

 4. Är sjukt besviken här. Tyskland var inte bättre och vann p g a Pias felaktiga val i startelvan. Tyskland som ju vet Sinas kvalitéer sen F19 måste ha jublat när de såg hon va bänkad. På ett sätt är det lovande att vi tar oss till final trots att Pias tilltänkta nyckelspelare underpresterade när det gäller. Nu hoppas jag SvFF vågar att inte förlänga med Sundhage då hon ännu en gång visar att hon inte förmår att släppa fram den yngre generationen när de beprövade spelarna inte presterar.

 5. Pingback: Jag hade valt ett annat forwardspar | En blogg om internationell damfotboll

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.